Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss halvtidsbetyg 2020/21: Mittfältare och anfallare

Leicester City v Manchester United - Premier League

Halva Premier League-säsongen är avverkad. Manchester United toppar tabellen och det har blivit dags för våra halvtidsbetyg. Idag behandlar vi våra mittfältare och anfallare. Målvakter, försvarare och manager återfinns här.

I våra halvtidsbetyg har vi valt en binär skala, tumme upp eller tumme ner.

Spelarna har delats upp bland redaktionsmedlemmarna, där var och en satte sina kriterier för positivt eller negativt omdöme.

Jämför vi med förra säsongens halvtidsbetyg hade vi då 8 tummar upp och 6 tummar ner på spelarna, medan det nu är 7-7. Förklaringen är delvis att James Garner och Angel Gomes då fick positiva betyg på liten speltid medan inga yngre har fått visa upp sig alls den här säsongen.

Paul Pogba: 👍

I redaktionen hade vi en diskussion om vi skulle halvtidssammanfatta runt jul och nyår som vanligt eller efter halva säsongen. Vi valde det senare, vilket var tillräckligt för att svänga Paul Pogbas tumme. Efter en bedrövlig säsongsstart (vilket kanske förklaras av covid och skada) har fransmannen den senaste månaden varit vår bästa spelare. Två veckor i rad har han dessutom skjutit oss till förstaplatsen. Om Pogba kan fortsätta på den inslagna vägen kan United konkurrera på allvar.

Mikael Österdahl

Burnley v Manchester United - Premier League

Juan Mata: 👍

När Juan Mata väl spelar fotboll (han gör ju inte det så ofta nuförtiden), då gör han det faktiskt bra. Matchas framför allt i cupspel, där motståndet inte alltid är det mest högkvalitativa men någonstans får man också förhålla sig till att det är den nivån Mata kanske bör bedömas utifrån. Har fortfarande hjärnan och fötterna, men saknar precis allt i fysisk väg.

Elias Hallström

Jesse Lingard: 👎

Det har bara blivit 179 minuter för Lingard och därmed kan tummen bara peka åt ett håll. Personligen skulle jag föredra att speltiden som James och Mata får går till Lingard men ingen av dem är bra nog för detta United.

Mikael Österdahl

Fred: 👍

Fred gick egentligen från klarhet till klarhet redan ifjol, men han har hittills denna säsong känts som en av de spelare som Solskjaer kritar in först i laguppställningen. Slår passningar få andra gör i det här laget och försvinner inte ur matcher som han hade en tendens att göra förr. Kanske en spelare mer för de “stora matcherna” fram en man för en regnig kväll i Stoke (trött uttryck, jag vet) men ändå väldigt nyttig. Kan ju inte skjuta, men säg den brassemittfältare vi haft som kunnat det.

Marcus Beijar

Bruno Fernandes: 👍

En tumme upp räcker egentligen inte till som betyg. Lagets bästa spelare. De 18 poängen han har stått för på 19 ligamatcher denna säsong är imponerande nog i sig, men hans betydelse går långt bortom det för detta lag.

Adam Fröberg

Daniel James: 👎

Det brukar ju generellt talas om “den tuffa andra säsongen”. Dan James genomled sin tuffa andra säsong efter julen 2019. Sedan dess har det absolut inte skymtat någon direkt ljusning. Verkligheten hann bevisligen ikapp walesaren och den gjorde det med beskedet. Allt han gjorde rätt hösten 2019 gör han nu fel. Speeden har han, men allt annat? Icke sa Nicke.

Marcus Beijar

Nemanja Matić: 👎

I rätt match, till exempel borta mot Burnley, är Matic fortfarande en väldigt bra mittfältare för United. I fel match är han emellertid usel. Hittills den här säsongen har det blivit fel match för ofta. Mest av allt tycker jag väl egentligen att serben borde donera passningsfot och hjärna till McFred.

Mikael Österdahl

Donny van de Beek: 👎

Den här är rätt svår. Det är inte direkt enbart Donny van de Beeks fel att det blir tummen ner. Holländaren har ju knappt spelat, och då är det svårt att göra stora intryck. När han väl spelar gör han bra saker, men parallellt med detta har spelarna framför i rang varit bra och det har väl inte blivit helt klart vad Solskjaers plan är för honom. Eller ja, finns det en plan?

Marcus Beijar

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

Scott McTominay: 👍

Har tagit stora kliv i sin utveckling på ganska kort tid. Är oftast bra när omgivningen fungerar och trivs allra bäst med Fred bredvid sig. En spelare som både ger och tar skit, sådant uppskattas. Har dessutom adderat ett målskytte i sitt spel, även om det såklart är med relativa mått mätt. Fortsatt en aning begränsad i sitt passningsspel, dock.

Elias Hallström

Edinson Cavani: 👍

Insatsen mot Southampton sticker ju såklart ut mest. Även målet mot Everton i Ligacupen visar vilken klass Cavani besitter. Spelat bra när han fått chansen men kan också bättre. Tycker att han sett lite oskarp ut i vissa lägen, bland annat mot Burnley där han brände två riktigt bra lägen. Bra, men kan bättre.

Marcus Eriksson

Anthony Martial: 👎

Sammantaget var den första halvan av säsongen tuff för Martial. Han kom från en säsong med 23 mål och 9 assist, vilket gav ett mål var 155 minut, och en poäng per 111 minut. Hittills den här säsongen står han på ett mål var 325 minut och en poäng per 162 minut, vilket är alldeles för lite för en spelare som vill vara förstaval som central anfallare i en klubb som Manchester United. Har ju dock spelat upp sig lite den senaste tiden, vilket är positivt för säsongens andra halva.

Gustav Brinck-Larsen

Marcus Rashford: 👍

Samhällsaktören Marcus Rashford har nära på uppmärksammats mer för sina insatser utanför planen än på den samma hittills. Då han väl spelar är han för det mesta bra, stundom riktigt bra och ibland av världsklass. Hösten har visat att han ska spela till vänster, rotationen mot Liverpool passade inte och han måste kunna ta mer rationella, snabba beslut. Stundom blir det för invecklat. På tok för invecklat.

Marcus Beijar

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Mason Greenwood: 👎

Den svåra andrasäsongen är här för Mason Greenwood. Nu är det upp till honom att ta sig igenom den för att i slutändan bli den världsspelare som finns inom honom.

Gustav Brinck-Larsen

Odion Ighalo: 👎

Det sista vi fick se av Odion Ighalo som Unitedspelare var tyvärr uselt. Två starter – Luton och Brighton i ligacupen – har det blivit under säsongen. I båda matcherna var Ighalo sämsta Unitedspelare.

Mikael Österdahl