Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det känns värre att släppa in i sista minuten

Ytterligare en hemmamatch, ytterligare en besvikelse. På de tolv ligamatcher som spelats på Old Trafford den här säsongen har Manchester United vunnit blott fem. Med målvakts- och försvarsspel som det vi såg igår är det inte svårt att förstå varför.

Tyckandedelen i den här Dagen efter-rapporten kommer bli tämligen kort, då jag skrev mina tankar i gårdagens snackisar, och det har inte förändrats nämnvärt.

Offensiven gör det den ska, med tre mål ska man bara vinna på hemmaplan. Men med en målvakt som konstant gör misstag, och när Harry Maguires agerande dessutom går att ifrågasätta vid särskilt mål två och tre (även om det finns fler skyldiga där), ja då sätter man sig i situationer man inte bör hamna i. Gårdagens match var en sådan som United bara skulle vinna, för att antingen ta ikapp några poäng på City, eller dra ifrån Liverpool och hamna på en tämligen bekväm plats i topp fyra-racet.

Istället slarvar man bort det, och det är på eget grepp det sker, vilket är så oerhört frustrerande. Ja, vi är fortfarande tidigt i Solskjaers lagbygge (ja, vad än folk vill trycka i er om att ”det borde gå fortare” eller ”det har hänt för lite” så är två år en kort tid för att helt bygga om ett lag, vilket behövts i Uniteds fall, och det är natt och dag-skillnad mot United nu kontra två år sedan), men den typen av försvarsagerande vi såg vid kvitteringen igår måste bort.

Solskjaer å sin sida, han måste fundera på om man verkligen skall byta in en tredje mittback på stopptid när man faktiskt har hyfsat bra koll på matchen. Att komma in i match ordentligt tar ofta några minuter, särskilt när man är såpass orutinerad som Axel Tuanzebe ändå är, alltså slänger man in något av en säkerhetsrisk i backlinjen när man tvärtom vill ha all stabilitet där. Det hade förmodligen inte gett samma effekt om det istället kommit in en spelare som rakt av tog Mason Greenwoods ytterposition, då hade den spelaren kunnat springa och sätta press med fräscha ben och lungor. Det är skillnad mot det och att hålla offsidelinje, värdera när man skall gå upp och stöta, tajma en nick och så vidare.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer var så klart besviken och frustrerad efter matchen. Detta är vad han hade att säga.

  • Det känns värre attt tappa poäng som man gjorde igår [än att släppa in kvitteringen tidigare].
  • Bortsett från de första fem minuterna av den andra halvleken spelade United bra även där, och borde ha avgjort tidigare.
  • ”Fantastiskt skott”  om Brunos mål (han berömde Brunos skottförmåga generellt också). Båda målen i första halvleken var fina.
  • På fråga om den sista kvitteringen syntes tydligt hur besviken Solskjaer var på agerandet från i princip hela försvaret, samtidigt som han säger att United borde spelat av stopptiden bättre.
  • Gällande Paul Pogba så sa han att de skall undersöka honom idag (söndag).

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Everton 3-3

Spelarbetyg: Manchester United – Everton 3-3