Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ingen Upamecano; Mer tråkigheter; Elanga tillbaka om sex veckor

Manchester United v Tottenham Hotspur: Premier League 2

Veckans första nyhetssvep tar upp att Dayot Upamecano nu är ett avslutat silly-kapitel, då RB Leipzig-spelaren nu valt Bayern München som nästa klubbadress. Vidare blir det fokus på tråkigheter i form av rasism, den här gången riktad mod Anthony Martial.

Från en Anthony till en annan tar vi även upp att svenske Elanga beräknas vara tillbaka efter sitt skadeuppehåll om sex veckor.

Upamecano till Bayern München

I sig är det kanske ingen nyhet som rör United. Indirekt får den emellertid sägas göra det då man sägs varit ute efter mittbackens signatur.

Nu blir det hursomhelst (äntligen) ett slut på alla diskussioner. Fransmannen flyttar nämligen inom Tysklands gränser och gör så till Bayern München.

United länkas ihop med var och varannan mittback på marknaden är känslan, men ska man tro transfergurun Fabrizio Romano har man aldrig varit i förhandlingar om 22-åringen.

Upamecano ansluter till den tyska storklubben i sommar.

Martial utsatt för rasism

United tappade under gårdagen poäng borta mot West Bromwich och stod på det stora hela för en tämligen slätstruken insats.

På sociala medier verkade vissa tycka att Anthony Martial stod för en så pass undermålig prestation att det var motiverat att dra fram rasism-kortet.

Det har rapporterats från de brittiska fotbollsorganen att man kräver hårdare tag från plattformar som Facebook och Twitter att spåra användare som yttrar sig rasistiskt. 

Tidigare har spelare som Axel Tuanzebe, Marcus Rashford, och Chelseas Antonio Rüdiger utsatts för rasism på nätet.

Polisen ska ha underrättats, uppger man på BBC.

Elanga jobbar sig tillbaka

I första matchen för året skadade sig svenske Anthony Elanga i Uniteds reservlagsmatch mot Leicester. Enligt uppgifter handlade det om en fraktur på nyckelbenet.

The Athletic rapporterar nu att det kan dröja upp till sex veckor innan 18-åringen är tillbaka i spel.

Skadan kom väldigt olägligt, då svensken hade stått för en mycket stark höst. Fram till skadan stod Elanga noterad för åtta mål men har nu fått se sig passerad av Joe Hugill.

Man skriver att det finns goda förhoppningar för svensken att visa upp sig under sommarmånaderna men att det samtidigt börjar bli hög tid att kika på ett nytt kontrakt, då det nuvarande sträcker sig till juni 2022.

Ifall ni missat…

Så har Dylan Levitt lånats ut från United till kroatiska NK Istra 1961. 20-åringen kommer därmed spendera resten av säsongen i botten av den kroatiska högstaligan, men förhoppningsvis kommer Levitt in och hjälper klubben att klättra i tabellen.

Officiellt: Dylan Levitt till Kroatien