Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Fem spelare kan vara tillbaka

Tre poäng utan att det egentligen glänste. Så kan man väl sammanfatta Uniteds seger mot West Ham igår. United skapade, framförallt genom Mason Greenwood, ett antal chanser att spräcka nollan. Istället var det ett självmål efter en hörna som fällde avgörandet.

När jag tänker tillbaka till vad vi såg igår kväll så kan jag inte påstå att jag minns supermånga situationer. Greenwoods två lägen, absolut sitter de på näthinnan. Marcus Rashfords missade nick likaså, och Bruno Fernandes skottläge. Men sammantaget känns det ganska mycket som en grå insats, fast lustigt nog på det lite bra sättet.

Jag kan inte påstå att jag efter de första 45 minuterna kände mig övertygad om att United skulle hitta ett sätt att vinna matchen, men när målet väl kom tidigt i den andra kände jag mig aldrig heller direkt orolig för att West Ham skulle kvittera. Så solida var United rätt igenom, och det är en känsla som jag nästan glömt bort. Tittar vi också på expected goals så ligger de på 1,7 för United mot 0,46 för West Ham. United skulle alltså hålla nollan i den här matchen de flesta gånger, även om man kunde spelat om den, och detta utan att Dean Henderson behövde stå på huvudet en enda gång.

Detta tar jag med mig denna måndag. Inget glänsande, men stabilitet. Ett bra sätt att starta veckan inför svåra matcher på torsdag och söndag.

Höjdpunkter

Något oväntat har United inte publicerat några höjpunkter direkt på sociala medier, utan hänvisar istället till sin app. Så vill ni se vad som hände igår måste ni nog ta er dit.

Solskjaers presskonferens

Norrmannen mötte som brukligt media efter matchen. Detta är vad han hade att säga.

  • Det har varit en stor vecka. Laget har börjat bygga momentum i ligan och fick nu dessutom en större lucka till West Ham, vilket var viktigt.
  • Gällande hur viktig veckan är så sa han att klubben vill förbättra gentemot förra säsongen. Nå en final, sluta högre upp i tabellen, så den här veckan skulle alltid vara viktig. Reaktionen efter den sena kvitteringen från Milan var jättebra och alla villa visa vad de kunde i gårdagens match, med mycket bra attityd.
  • Skademässigt hoppas United på fyra, fem spelare tillbaka. Edinson Cavani och Anthony Martial är väldigt troliga, Donny van de Beek med, Paul Pogba kan också vara tillbaka och David de Gea är tillbaka från sin isolering.
  • Mason Greenwoods insats var riktigt bra, han har spelat bra det senaste, och förtjänade ett mål. Väldigt nöjd med Mason för tillfället.
  • Han vill att laget skall göra fler mål, men fyra raka hållna nollor i ligan är också en bra grund att bygga vidare. Laget skapar stora chanser i matcherna, vilket gör att han känner att laget är på väg åt rätt håll även vad gäller offensiven.
  • Gällande ett eventuellt nytt kontrakt för honom sa han att han bara fokuserar på att göra ett så bra jobb som möjligt.
  • Luke Shaw stod återigen för en bra insats, och Solskjaer lägger mycket av hans utveckling på att han tagit konkurrensen från Alex Telles rätt, han litar på sig själv, han har utvecklats personligt och blivit pappa. Sammantaget älskar Solskjaer att se hans utveckling.
  • Avslutningsvis pratade Solskjaer om lagets utveckling generellt, att laget är bättre såväl offensivt som defensivt gentemot förra säsongen. Attityden hos spelare och coacher är suverän och utvecklingen går stadigt åt rätt håll.

Andra reaktioner

Solskjaer till MUTV efter matchen.

Dean Henderson tittar uppåt.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – West Ham 1–0

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham United 1-0