Inte det ekonomiskt mest fördelaktiga avtalet; Van de Beek i landslaget

Netherlands v Spain - International FriendlyNetherlands v Spain - International Friendly

Ett nyhetssvep av de kortare modellen har vi på lördagen. Huvudnyheten, att United faktiskt inte gick för det ekonomiskt mest fördelaktiga avtalet man kan få när man valde ny tröjsponsor är dock värd sin läsning. Utöver det kan vi rapportera att Donny van de Beek är uttagen i ett holländska landslaget.

Inte det ekonomiskt mest fördelaktiga avtalet

Igår blev det klart att Uniteds nya tröjsponsor från 2021/22 är det tyska företaget Teamviewer, och att Chevrolet alltså inte kommer vara företaget som har sin logga på Uniteds matchdräkt.

Enligt Paul Hirst på The Times var avtalet med Teamviewer inte det ekonomiskt mest fördelaktiga för United, trots att de alltså betalar i runda slängar £47m per säsong. Istället skall något eller några av de tio företag som tog sig till Uniteds shortlist ha haft ekonomiskt mer fördelaktiga avtal, men att United gick för Teamviewer då de kände att det var ”en bra matchning”.

Enligt Times skall United också varit vettiga nog att inte ha med några betttingföretag på shortlisten, som alltså till slut ledde till ett femårigt avtal med mjukvaruföretaget.

Van de Beek i landslaget

Hans ringa speltid till trots så är Donny van de Beek uttagen till det holländska landslagets matcher de kommande veckorna. Där vi gärna hade sett att många Unitedspelare fick vila så kanske det är tvärtom med Van de Beek, lite speltid i benen hade bara varit bra.

Missa inte…

…Mickes grattisartikel till danske Jesper Olsen.

Grattis Jesper Olsen, 60 år!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS