Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Han såg ut som en 29-åring

Det blev frisk rotation i Manchester Uniteds startelva mot Leicester under gårdagen, vilket var både väntat och berättigat. Dessvärre stod man som förlorare när matchen var över, vilket givetvis alltid är tråkigt. Återstår att se om man byggt upp en revanschlust inför vad som komma skall imorgon kväll.

På förhand var det ganska väntat att det skulle bli ett roterat lag igår kväll. United befinner sig som bekant i en tuff period med fyra matcher på sju dagar. Två av dessa är nu spelade, där man först besegrade Aston Villa men förlorade alltså igår mot Leicester hemma på Old Trafford.

Spelmässigt var det inte mycket att ta med sig från matchen, även om United hade ett par bra perioder, inte minst i första halvlek efter att man hade kvitterat till 1-1.

Målet stod Mason Greenwood för, och även om 19-åringen nog får sägas varit den bättre i hemmalagets offensiv, riktades ändå de mer fokus åt två debutanter. Dessa var Anthony Elanga och Amad.

Sett med blågula ögon var det givetvis lite extra kul att få se Elanga, även om svenskens insats på intet sätt stack ut. Amad var däremot mer involverad och såg både pigg och intressant ut. Ivorianen spelade bland annat fram till Uniteds mål.

I andra halvlek blev det tydligt att Leicester var starkare, och kanske framför allt ville mer. Till skillnad från United stod mycket på spel för Midlands-laget, som slåss för att ta en plats i Europas finrum nästa säsong.

I och med förlusten tvingas vi emellertid konstatera att Premier League har fått en vinnare den här säsongen. Men, det finns ju alltid två sidor av ett mynt. Förlusten, eller Leicesters seger om man så vill, innebar också att Liverpools hopp om Champions League nu är allt längre bort.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen hittar vi den här gången från Leicesters sociala medier.

Solskjaers presskonferens

Här går vi igenom vad som sades under presskonferenser, där det blev en del fokus på Mason Greenwood.

  • Tog tid att komma igång. När de gjorde mål började saker och ting hända. Amad och Elanga gjorde bra ifrån sig.
  • Greenwood har hittat formen sedan länge. Med två yngre spelare runtom sig är det han som ska ta ansvar och det gör han. Väldigt mogen insats. Såg ut som en 29-åring snarare.
  • En lång process att nå toppen. Det är dit vi vill nå. Upp till oss att ta nästa steg. Bara att gratulera laget som vann ligan den här säsongen.
  • Deras mål? Till att börja med skulle det varit inkast och inte hörna, menar Solskjaer. “Det stör mig mer än något annat.” Han säger dock att man borde försvarat bättre på hörnan.
  • Vi satte målet att komma tvåa och komma till final i Europa League. Redo för torsdag nu och hoppas kunna ta de poäng som krävs nu.
  • Om Alex Telles säger Solskjaer att alla som inte spelar så mycket som de skulle vilja är besvikna och frustrerade. I United slåss man med bra spelare och Luke Shaw har gjort det fantastiskt. Norrmannen säger dock att han pratat med Telles och är nöjd med brassen när han spelar.
  • Tillbaka till Greenwood är Solskjaer återigen inne på tonåringens mogna spel och beslutsfattande. Det hintas också om spel för Greenwood på torsdag då Solskjaer säger att han vill se liknande tendenser på torsdag, när han spelar tillsammans med de mer rutinerade grabbarna mot Liverpool.

Länk till presskonferensen.

Andra reaktioner

Solskjaer om ungdomarnas kväll…

Gårdagens kapten om matchen…

Ingen reaktion i text-format, men något vill säkert Greenwood säga (eller inte säga?) med inlägget…

Amad var givetvis glad över ligadebuten och passade också på att skänka en tanke till Palestina i och med gårdagens händelser…

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Leicester City 1-2

Spelarbetyg: Manchester United – Leicester City 1–2

Res med oss till Manchester!