Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester city – Manchester United 3-0

Ett ungt Manchester United var chanslöst i derbyt mot Manchester city, när U18 Premier League inleddes på lördagen. United matchade fyra debutanter och inte färre än fem schoolboys.

Redan från avspark var hemmalaget city bäst och Uniteds målvakt Radek Vítek räddade friläge redan efter åtta sekunder. Mittbacken Louis Jackson fick en bra chans att ge United ledningen efter hörna men lyckades inte styra bollen på mål.

Matchens första mål kom efter dryga halvtimmen, då Barrington blev helt ren till vänster i straffområdet efter inspel från högerkanten.

Ledningen skulle dubblas bara tre minuter senare. Då hade city däremellan hunnit missa ytterligare ett friläge. Deras 2-0-mål kommer sedan Lewis stulit bollen från Uniteds vänsterback Sam Murray. Lewis stormar sedan framåt och trycker in bollen i nät.

Alejandro Garnacho bjöds sedan på friläge, efter fin framspelning av Sam Mather. Hemmamålvakten skulle emellertid rädda Garnachos skott, som var Uniteds enda avslut på mål i matchen. Garnacho hade en boll i mål i matchens slutskede, sedan han spelats fram av Finley McAllister. Målet blev emellertid bortdömt för offside.

Andra halvlek blir en transportsträcka för city. Matchens sista mål kommer genom Ndala, som får öppet mål efter en utmärkt räddning av Vítek.

Trots att United var chanslösa ska vi inte dra några stora växlar av den här matchen. United matchade bara fyra andraårsjuniorer idag. Startelvan inkluderade också fyra förstaårsjuniorer och tre U16-spelare, med en förstaårsjunior och två U16-spelare som inhoppare.

Så många som fem U16-spelare i spel för United kan jag inte minnas så här tidigt på en säsong. Varför spelare saknas bekräftas inte på den här nivån men vi har skador och dessutom kommer vi nog få se ett gäng juniorer i spel för U23 imorgon.

Detta resulterade till exempel att vänsterbacken Logan Pye fick kliva in som mittback bredvid U16-spelaren Jackson idag.

Jackson debuterade i U18 som U15-spelare förra säsongen. Det gjorde även Finley McAllister, som då blev juniorlagets yngsta spelare någonsin. Idag startade McAllister (fortfarande U16-spelare) på det centrala mittfältet. För Manni Norkett (U17), Malachi Sharpe (U16) och inhopparna Habeeb Ogunneye (U16), Adam Berry (U16) och Tyler Fredricson (U17) var det debut på den här nivån.

Juniorlaget får ta nya tag mot Liverpool på lördag (avspark 12.30). Nästa ungdomsmatch är imorgon, då U23 möter Leicester (visas på MUTV i efterhand klockan 21.00).

Bilden är en arkivbild från U18-derbyt i februari.

Manchester city – Manchester United 3-0 (2-0)

U18 Premier League, 14 augusti


1-0 (32) Barrington
2-0 (35) Lewis
3-0 (77) Ndala


Uniteds lag: Vítek; Jurado, Jackson, Pye, Murray (Fredricson 83); Sharpe (Berry 77), McAllister, Mainoo, Garnacho; Mather, Norkett (Ogunneye 59)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK