Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagsuttagningar; Hannibal stoppas; Träningsmatch mot Stoke City

Det är onsdag och transferfönstret i såväl England som många övriga europeiska länder är nu stängt. Därav är rubrikerna i dagens nyhetssvep inte lika fokuserade på övergångar, som annars varit fallet. I stället riktar vi blickarna mot landslagsfotbollen som väntar och går igenom senaste nytt kring ett par landslagsaktuella Unitedspelare. 

Vidare kan vi nämna att United ska träningsspela hemma mot Stoke City under dagen.

Landslagsuttagningar

I vår landslagskoll ges en heltäckande bild över vilka Unitedspelare som drar iväg på landslagsuppdrag. Här tar vi i stället bara upp de senaste rapporterna kring diverse spelare, som på ett eller annat vis aktualiserats de senaste dagarna.

Eric Bailly ansluter sent

Mittbacken är i vanlig ordning uttagen till Elfenbenskustens landslag men verkar missa mötet med Mocambique nu på fredag. Av vilken anledning framgår inte men däremot rapporteras det om att 27-åringen kommer ansluta senare till samlingen och finnas tillgänglig inför matchen mot Kamerun på måndag nästa vecka.

Hannibal stoppas

Hannibal blev initialt uttagen till Tunisiens landslagssamling men vad det verkar sätter United stopp för det. Anledningen uppges vara för att slippa karantänsrestriktioner vid inresa till England efter landslagsuppehållet.

Isak Hansen-Aarøen lämnat återbud

Uniteds 17-årige norrman signerade nyligen sitt första proffskontrakt med klubben och skulle under detta landslagsuppehåll deltagit i Norges U18-landskamper mot Polen och Danmark. Så blir dock inte fallet. Hansen-Aarøen tvingas lämna återbud på grund av skada, uppger Norges fotbollförbund.

Damtrio uttagen

Ivana Fuso, Vilde Bøe Risa, och Maria Thorisdottir har alla blivit uttagna till sina respektive landslag.

För de senare är det Norge som gäller och för Fusos del Brasilien.

För norskorna väntar Armenien och Kosovo, medan Brasilien tar emot Argentina.

Träningsmatch mot Stoke

Under onsdagen kommer Manchester United träningsspela hemma på Carrington mot Stoke City.

Från Uniteds håll ses detta som ett tillfälle att ge värdefulla minuter till spelare som inte är iväg på landslagsuppdrag och som kanske inte i första hand är namn tilltänkta för en startelva i United.

Två spelare som lämnats hemma i Manchester men som gör anspråk på en plats i Ole Gunnar Solskjaers lag är Mason Greenwood och Donny van de Beek.

Vad gäller Greenwood får matchen nog mest ses som en chans att hålla ångan uppe och förhoppningsvis bibehålla den fina form han visat under inledningen av säsongen.

För van de Beeks del gäller det däremot att ta vara på möjligheten (eller hjälper det?) och visa att han ska ha en plats på mittfältet.

Enligt uppgifter igår snuvades holländaren på en låneaffär av United, i hopp om mer speltid. 24-åringens agent uppges ha varit allt annat än nöjd över att Solskjaer blockerade den möjligheten.