Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Aston Villa 0-1
En oacceptabel förlust

Så kom den då, den första ligaförlusten för säsongen. Trots spelövertag och mängder med halvbra chanser blev Manchester United nollade på hemmaplan för andra matchen i rad, och en fin inledning på säsongen har nu blivit tre förluster på fyra matcher.

Ska vi börja med att vara lite positiva? Jag tycker det, eftersom det inte blir mycket mer av det nedan. Men faktum är att om United slår Everton nästa helg så krävs det egentligen bara en liten skräll och vips så är United i serieledning igen. Vi har Liverpool, City och Chelsea framför oss i tabellen, varav Liverpool är det enda som har fler poäng än oss. Liverpool och City möts, så om vi jobbar in ett kryss där samt att Southampton kan fortsätta kryssa mot storlag (de klarade 1-1 mot oss och 0-0 mot City) i sin match mot Chelsea, ja då är United helt plötsligt i serieledning igen. I all vår misär är det ändå där vi befinner oss, det ska vi komma ihåg.

Å andra sidan, förlust mot Everton och några andra resultat som går fel, ja då kan vi vara åtta om oturen är framme. Sliding doors-moment coming up, för att referera tillbaka till en tidigare Dagen efter…

Men ja, gårdagen, vad finns det egentligen mer att säga? United dominerar bollinnehav (60-40), har flest avslut (28 mot Villas 7) och det finns dessutom goda argument för att Villas mål borde underkänts för offside. Ett olycksfall i arbetet bara? Lite mer fokus så studsar vi tillbaka i veckans Champions League?

Nja, det är nog inte så enkelt. Inte när det är tredje förlusten på fyra matcher, och att segermatchen insprängd däri inte heller var den bästa av insatser. Istället måste Ole Gunnar Solskjaer och hans ledarstab analysera vad som inte fungerar i Manchester United för tillfället, och justera så att det fungerar bättre. Jag pratar så klart inte om att riva upp allt och börja om på nytt med nytt spelsystem med mera, men nu väntar två tuffa matcher före landslagsuppehållet och sedan ett ännu tuffare schema efter, då måste saker och ting börja sitta.

Det finns mycket gott att bygga på, det finns framförallt en offensiv med enormt sparkapital och där en Marcus Rashford dessutom snart är tillbaka för att spetsa på konkurrensen än mer. Men gårdagens insatser, den måste reduceras till att bli anomalier på ett sätt de inte är nu. Inga ursäkter, se er själva i spegeln en bra stund och gå sedan ut på träningsplanen och gör rätt. Det är vad Ole Gunnar Solskjaer och hans kollegor måste ta med sig från de senaste veckorna.

Måtte de ha det i sig.

Solskjaers presskonferens

En märkbart irriterad Solskjaer mötte pressen efter matchen, och hade detta att säga.

  • Han tyckte United var väldigt bra i omställningar från bollvinst till snabba anfall, men att kvaliten saknades längst fram.
  • Det var en bra match för den neutrale åskådaren.
  • Vid Villas mål ser vi inkonsekvensen gällande beslutsfattande och VAR, då Ollie Watkins står i offsideläge och rör David de Gea vid nicken, så det skall antingen vara offside eller frispark tycker norrmannen. Enligt Solskjaer rapporterade linjemannen vad som hände till VAR (dock utan att själv vinka för offside eller frispark vad det verkar), som dock valde att inte göra något åt saken. ”Ett dåligt beslut igen, tyvärr.”
  • United borde lugnat ner spelet ibland, man hade inte tillräckligt med kontroll.
  • Solskjaer var inte glad över Villaspelarnas agerande före straffen. Tyvärr fungerade det för dem idag.
  • Inga uppdateringar vad gäller skadorna på Luke Shaw och Harry Maguire.
  • Den missade straffen förändringar inget kring hur Solskjaer ser på straffskyttar, något journalisterna tyckte var oerhört viktigt att fråga om gång på gång. Solskjaer var tydlig med att han fortsatt litar på Bruno Fernandes, men sa också att Cristiano Ronaldo potentiellt är den som gjort flest straffmål i historien.
  • Man tog sig till många chanser, men borde kanske spenderat lite mer tid att försöka få fram bättre chanser.

Andra reaktioner

Bruno Fernandes var så klart enormt besviken efter matchen.

Även David de Gea var besviken och pratade om att det inte finns några ursäkter för förlusten.

Solskjaer pratade inte bara med pressen utan även med MUTV efter matchen, där han fortsatt pratade om att man spelade bra i omställningsspelet, att man inte var bra nog vid avsluten samt att Villas mål borde blåsts av för offside. Han berömde också Villa för deras insats.

Mer från matchen

Skott-träning på schemat nästa vecka!

Underkänd insats, underkända spelare