Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar: Manchester United - Aston Villa 0-1
Skott-träning på schemat nästa vecka!

Felbeslut och otajming

Den utslitna frasen som man känner igen så väl från ungdomsåren i fotboll, ”sätt skotten på mål” är idag högst aktuell för United. Även om vi vinner statistiken stort för avslut framåt så lyckas tyvärr inte skotten nå fram idag. Villa tycks blocka det mesta men det handlar också om att avsluten och besluten i avgörande lägen är riktigt dåliga idag. Även från två utmärkta frisparkslägen lyckas både Ronaldo och Fernandes pricka Aston Villas mur. Det totala mörkret infaller sedan när Fernandes till och med missar målramen från elva meter. En sådan dag förlorar United.

Inte heller Greenwood och Pogba har siktet rätt inställt idag och när Fred får ett perfekt skottläge vet vi att det går åt skogen.

Greenwood är överlag piggast igen och också den som skapar målchanser, men nog måste han släppa bollen minst ett par gånger mer idag! Både Ronaldo, Dalot och andra såg riktigt missnöjda ut och slog ut med händerna efter att Greenwood valt att avsluta själv. Skott-träning och beslutsfattande står på veckans schema.

Försvarslinjen stukad

Uniteds bäste spelare senaste året bredvid Fernandes är utan tvekan Luke Shaw. Det har varit underbart att se honom vara så säker med boll och avgörande för Uniteds offensiv. Det har också varit tryggt att se honom hålla, men idag får vi alltså se honom gå ut skadad. Det bekymrar. Nu håller vi alla tummar för att det inte är något allvarligt, jag tror en Shaw i form är nödvändigt för att studsa tillbaka och nå framgångar i Champions League bland annat. Diogo Dalot kommer dock in och gör det bra men även han måste kunna slå en bättre sista-passning.

I andra halvlek får dessvärre även Harry Maguire kliva av. Det bådar verkligen inte gott för Uniteds äventyr kommande veckor med tuffa matcher både i Champions League och Premier League. Vi har talat om den breda offensiven men försvarslinjen är inte tillräckligt bred för att förlora två givna startspelare. I slutet ligger även Wan-Bissaka och ser bekymrad ut även om han troligen bara var trött. Hur som helst, i andra halvlek och särskilt vid Aston Villas mål känns försvarslinjen rejält darrig igen. Nu gäller snabb återhämtning då en vinst mot Villareal på onsdag är ett måste, den matchen är oavsett startelva årets viktigaste hittills.

Samtalet

Trots Uniteds överlägsna statistik i avslut har Aston Villa flera farliga chanser och lyckas till slut också göra mål . Först får vänsterbacken Target skäl att göra skäl för sitt namn men missar ganska rejält. Sedan har vi då Maguires bakåtpassning till de Gea som i princip kändes som 0-1. Även i detta fall missar Aston Villa lyckligt nog. Som självutnämnd försvarare för Maguire får jag idag vika mig och erkänna att han inte ser ut att vara på topp, passningen till vad som borde varit 0-1 till Aston Villa får inte ske och samtalet mellan Maguire och de Gea några minuter därefter hade varit intressant att texta. De gapade inte men log heller inte, en tydlig diskussion om passningsfötter och vinklar lär nog ha tagit form.

Maguire var därefter nära att revanschera sig själv med ett mål framåt men lyckades tyvärr nicka rakt på Martinez. Nej, mer än såhär krävs av lagkaptenen. Vi kan konstatera att de Gea är rejält missnöjd idag med flera av sina utespelare. När Luiz sliter sig loss från Cavani på hörna kan tyvärr inte ens en de Gea i toppform stå emot och det kan vi knappast lasta honom för.