Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Mållöst för Cavani och Fred / Mer om Donny / Grattis Sir Bobby Charlton

Vi inleder veckan med ett relativt tunt nyhetssvep. Det blir till att börja med lite landslagsfokus, för såväl dam som herr. Vi spinner även vidare på gårdagens rykten kring Donny van de Beek, där Juventus fortsatt verkar vara det hetaste spåret.

Till sist hälsar vi grattis till en av klubbens störste profiler någonsin.

Landslagsfokus

Fred och Cavani nollade

Både Fred och Edinson Cavani är iväg och lirar landslagsfotboll med Brasilien respektive Uruguay. Dessa spelade i natt, svensk tid, och fanns därför av förklarliga skäl inte att läsa om i gårdagens landslagskoll.

Hur gick det för den sydamerikanska duon då? Jo, för Freds Brasilien blev det en mållös VM-kvalmatch mot Colombia på bortaplan. Unitedmittfältaren spelade hela matchen.

För Cavanis Uruguay blev det inte heller några mål framåt. I stället tre stycken bakåt, när Argentina visade sig vara för svåra. Unitedanfallaren blev inbytt i andra halvlek.

Brasilien toppar gruppen på 28 poäng, medan Uruguay placerar sig på en fjärdeplats med 16 inspelade poäng.

Maria Thorisdottir och Vilde Boe Risa uttagna

Uniteds bägge norskor har blivit uttagna till landslagstruppen som ska VM-kvala mot Polen och Belgien 21 respektive 26 oktober.

Mer om Donny

Det blev ett par rader om Donny van de Beek i gårdagens nyhetssvep och för den som vill ha lite kontext hänvisar vi till detta här.

Kort och gott handlar det emellertid om att Juventus rapporteras vara intresserade av den utstötte holländaren, där dagens uppgifter från Italien gör gällande att Serie A-klubben ska ha varit i kontakt med 24-åringens agent.

Enligt artikeln ska van de Beek vara inställd på en flytt i januari.

Grattis Bobby!

Till sist passar vi på att skicka en grattishälsning till en av de största profilerna som representerat klubben under sin 143 år långa historia, nämligen Sir Bobby Charlton.

Den gamle storspelaren fyller idag 84 år.

Dagen till ära passar vi givetvis på att skicka med lite långläsning (den har dryga fem år på nacken, vilket titeln kanske skvallrar om), signerad Mikael Österdahl.

Sir Bobby Charlton: Gentlemannen som är Uniteds främsta målskytt

Nämnas ska även det mycket tråkiga faktum att Charlton för ungefär ett år sedan diagnosticerades med demens. En ledsam passus, som finns att läsa mer om här.