Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Villarreal - Manchester United 0-2
Lite av ett karaktärstest

Michael Carrick är hundraprocentig som manager för Manchester United. I engelsmannens första match som tillförordnad manager löste United en bortaseger på El Madrigal mot Villarreal i Champions League. Segern innebär dessutom att United är klara för avancemang i turneringen. 

Till att börja med är det skönt att bara konstatera att Manchester United inte ska spela några gudsförgätna torsdagsmatcher i Europa League efter årsskiftet. Det var om möjligt den allra största segern.

Med det sagt ska alltså United in i Champions Leagues åttondelsfinalrunda och det är givetvis något att se fram emot nästa år.

Och Michael Carrick, ja. Han löste en seger i sin första match som tillfällig manager för klubben och trots att det såg lite sisådär ut, såg det överlag någorlunda kontrollerat ut.

Villarreal hade mycket boll men lyckades inte förvalta sina lägen. I det avseendet ska mycket också tillskrivas David De Gea, som återigen visade varför han är en av Europas bästa målvakter den här säsongen. Matchens behållning var troligen spanjorens räddning på Manu Trigueros studsande avslut innanför straffområdet, som De Gea enhandsräddade.

Startelvan som Carrick ställde ut gick också att klia sig lite i huvudet över. Det var liksom inget revolutionerande, men ett par förvånande drag stod trots allt 40-åringen för. Att bänka Bruno Fernandes var en aning förvånande, men därmed inte fel. Portugisen kom in och ändrade matchbilden i Uniteds favör. Det gjorde även Marcus Rashford, som klev in i Anthony Martials ställe, samtidigt som Fernandes.

United etablerade tryck och till slut straffade sig också Villarreals risktagande spel. Om Cristiano Ronaldo utnyttjade det? Så klart. Mål 140 i Champions League och det är bara att slå fast att 36-åringen är den största bidragande orsaken till att United löser avancemang.

Att Jadon Sancho till slut skulle spräcka sin målnolla i United var också oerhört skönt att se. I matchen mot Watford i helgen spelade han med ett annat självförtroende, och tog också med sig det in till gårdagens match. Nyförvärvet från Borussia Dortmund är ju faktiskt en poängmaskin sett till hans siffror i Tyskland. Förhoppningsvis börjar han leva upp till det i England nu också.

Härnäst väntar Chelsea i Premier League. På bortaplan. Ett aningen roterat Chelsea hemmaslog ett ordinarie Juventus med 4-0 igår.

Visst längtar vi till söndag?

Höjdpunkter

Några höjdpunkter finns inte att tillgå från officiella kanaler ännu. För den som vill kika på ett höjdpunktspaket rekommenderas YouTube.

Carricks presskonferens

Carrick gjorde efter matchen sin andra presskonferens som manager för United. Här går vi kortfattat igenom vad som sades.

  • Han var först inne på Erik Hamréns mantra om att precis som att det är viktigt vilka spelare som börjar matchen, är det viktigt vilka som avslutar den.
  • Första halvlek tycker han var tajt. Hade kanske önskat mer men fick lite mer fart i andra halvlek, trots en tuff inledning första kvarten.
  • Glad över hur allting artade sig till slut. Alla gjorde ett gott arbete. Det fanns en bra gemenskap, vilket gav tre poäng i slutändan.
  • Resultatet anser inte Carrick är viktigt för honom själv, utan snarare för klubben. Det viktiga var att ta sig vidare.
  • Det var ett viktigt resultat sett till vilken period man kommer från också. Fint med en hållen nolla dessutom. Det var lite av ett karaktärstest igår kväll, medger Carrick.
  • Gällande Sancho tycker managern att det var en bra insats av engelsmannen. Han bidrog mycket och det ger honom också en självförtroende-boost. Det är upp till Sancho att utnyttja den talang han besitter.
  • Finns inte mycket att säga om Ronaldo som inte redan sagts. Han kliver fram i de avgörande lägena. Så lugn och behärskad. Carrick medger också att han startade superstjärnan till vänster för att ge Martial utrymme centralt i banan.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Till slutspel utan skål

Två sena mål gav seger & avancemang