Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Inget Newcastle för Donny / Martial nekar / Bailly skadad

Ett sent nyhetssvep här, där vi berättar att Donny van de Beek hellre nöter bänk än spelar om nedflyttning. Dessutom har vi Anthony Martials svar till Rangnick, ett märkligt mail från United, dagens silly samt dagens landslagsuppdatering.

Donny skall inte till Newcastle

Enligt The Telegraph har Newcastle, via mellanhänder, närmat sig Donny van de Beek om en låneflytt till nedflyttningskandidaten Newcastle. Anledningen skall vara just att han inte är intresserad av att delta i en nedflyttningsstrid, vilket gör att vi får dra slutsatsen att han istället föredrar att sitta på bänken i ett mittenlag.

Martial förnekar att han vägrade spela

Under gårdagens presskonferens efter Villamatchen sa Ralf Rangnick att anledningen till att Anthony Martial inte var med i truppen var för att spelaren helt enkelt inte ville det.

Detta uttalande uppskattades inte av Martial, som tog till Instagram för att förneka.

”Jag kommer aldrig vägra spela en match för Man United. Jag har varit här i sju år och har aldrig och kommer aldrig agera respektlöst mot klubben och fansen.”

E-mail om ”längddiskriminering”

Och nu över till dagens märkligaste.

Manchester United som klubb skall ha inlett en utredning och skickat ut mail till biljettinnehavare på en viss sektion efter matchen mot Wolverhampton, då det tydligen skall ha ”använts diskriminerande språk mot en Wolverhamptonspelare i relation till hans längd”.

Då klagomålet, som skall ha kommit från en annan supporter, inte kom förrän efter match så att man inte kunde peka ut de skyldiga skickades alltså istället ett mail ut till fans som satt på en specifik funktion, med en påminnelse om Uniteds policy vad gäller antidiskriminering.

Huruvida diskriminering skall ha ägt rum mot en ovanligt lång eller ovanligt kort spelare framgår inte av The Athletics artikel.

Samtal pågår om Haidara

Dagens sillynyhet hämtar vi från Jonathan Shrager, som påstår att det nu pågår en öppen dialog mellan Manchester United och RB Leipzig gällande Amadou Haidara.

Det skall vara tidigt i förhandlingarna visserligen, men rykten om Haidara till United har pågått sedan i höstas. Vi har skrivit om det tidigare, exempelvis här där vi berättar att Haidaras drömklubb är just United.

Hannibal på bänk och skada på Bailly

Afrikanska mästerskapen pågår för fullt, och Uniteds två spelare har haft match under eftermiddagen.

Eric Bailly blev utbytt i den 93:e minuten för sitt Elfenbenskusten i mötet med Sierra Leone. Då var man i ledning med 2-1, men Sierra Leone lyckades kvittera till 2-2 efter en enorm målvaktstavla som ni med fördel kan bevittna här på Aftonbladet. Enligt Manchester Evening News byttes Bailly ut med en huvudskada.

Hannibal satt på bänken hela matchen när Tunisien besegrade Mauretanien med 4-0.