Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Brighton & Hove Albion 2-0
Lite välbehövligt andrum, men sedan då?

Manchester United tog en mycket viktig seger hemma mot Brighton & Hove Albion hemma på Old Trafford igår. För en gångs skull lyckades man både hålla nollan och göra mer än ett mål. Frågan vi kan ta med oss är vad den här segern innebär för fortsättningen. 

Det var inte med studs i dojorna Manchester United klev in i gårdagskvällens match hemma mot Brighton. Tre raka 1-1-matcher kunde mycket väl ha blivit fyra.

Ni kan melodin; United skapar tillräckligt med chanser för att åtminstone göra två mål och nästintill stänga matchen. I stället blir det öppna spjäll och till övervägande del känns det mest som en slump vilket lag som ska göra matchens första mål. Att hemmalaget inte gjorde det i första halvlek igår var kanske ett gott tecken ändå.

Inte för att det såg bra ut på något sätt men tillåt mig att vara lite vidskeplig. Hade United gjort mål under de första 45 hade kvitteringen sannolikt kommit en bit in i andra. Nu blev det inte så och i stället gjorde Cristiano Ronaldo 1-0 efter dryga 50 minuters spel. Kort därpå kom sedan vad som skulle rädda United från ett nytt fiasko, nämligen en utvisning hos gästerna.

Jag hade inte velat veta hur matchen hade utvecklat sig om det hade varit fortsatt spel elva mot elva, men problem hade hemmalaget i alla fall stött på. Var så säkra.

Vad den här segern gör för fortsättningen är omöjligt att spekulera i. Matchen och insatsen i sig var inte bra på något sätt, så att United blir någon maskin som börjar rada upp segrar hädanefter kommer ju inte ske. Moralhöjande? Kanske en aning. Men det är knappast till någon långsiktig nytta.

Just nu är United ett lag som kämpar för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Igår tog man sig upp och fick lite välbehövlig luft, men jag är rädd att det snart är ner under ytan igen… och sedan upp en snabbis. Det är som den berömda, onda cirkeln.

Till helgen väntar Leeds United i ett klassiskt hatmöte. Trots det får den matchen faktiskt ursäkta. Leeds är liksom inte intressanta längre. Ingen skulle ju sakna det laget om de åkte ur. Nej, i stället är det Champions League och mötet med Atlético Madrid jag har mitt mindset inställt på. Den spanska huvudstadsklubben tillika regerande mästaren har det kämpigt, precis som United, och övertygar inte alls i La Liga.

Det kommer inte vara laget som är bäst som vinner den fighten. Det är laget som kommer vara minst dåliga som vinner.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se här.

Rangnicks presskonferens

Ralf Rangnick mötte pressen efter matchen igår. Här går vi igenom vad som togs upp.

  • Många matcher kvar att spela men det här var en mycket viktig vinst. Andra halvlek var bättre än första den här gången. Mer aggressivitet och försökte bryta deras spel tidigt.
  • Tryckte upp Sancho och Elanga för att sätta mer press på deras mittbackar och det lönade sig ganska snabbt i och med utvisningen.
  • Bytte in Telles för att supporta Shaw mot Lamptey i Brighton.
  • Fortsatt problem med effektiviteten och att döda matcher. Det var lite farligt även om de spelade med tio man. Det är alltid lite läskigt mot slutet när man bara har en uddamålsledning.
  • Fantastiskt mål av Ronaldo och en bra insats av honom.
  • Tog in Pogba för att få ännu mer kontroll i numerärt överläge.
  • Det var inte riktigt lika mycket en Jekyll and Hyde-insats idag. Lite mer kontrollerat men det ska också sägas att Brighton hade mycket boll och är skickliga. Ett av de bästa i ligan vad gäller possession.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Klassaktion skillnaden mellan himmel och helvete

Tre viktiga poäng utan att imponera