Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Leeds United - Manchester United 2-4
De kom egentligen inte in för att göra mål

Manchester United tog under gårdagen emot rivalen Leeds United i vattenpolo på Elland Road och lyckades efter fullskaligt kaos bärga alla tre poängen. Det kan vi delvis tacka två inhoppare för, vilka Ralf Rangnick initialt inte hade planerat skulle göra varsitt mål i 4-2-segern. 

Huruvida det var underlaget eller inte som spelade störst roll i att United vann igår låter jag vara osagt, men vi fick i alla fall se ett annat United än det vi bekantat oss med under 2022.

Det kan också ha berott på att man tog emot Leeds, vilket är ett möte som kräver att spelarna ska brinna lite extra.

Första halvlek var bra från de rödklädda. Därifrån fick vi med oss något så ovanligt som en 2-0-ledning och då tänkte man ju att spökena som ofta börjar härja i andra halvlek skulle försvinna.

Men icke.

Inom loppet av två minuter hade hemmalaget både hunnit reducera och kvittera. “Here we go again”, tror jag de flesta med mig tänkte.

Rodrigos inlägg ska så klart inte få segla in men det må vara hänt. Vid Leeds kvittering är det bara slappt rakt igenom från United. Och nej, jag tycker faktiskt inte att Bruno Fernandes ska ha frispark. Jag kanske sitter ensam i den båten men jag står likväl fast.

Att både Fred och Anthony Elanga byttes in en bit in i andra halvlek gjorde inte att hoppet steg. Men uppenbarligen var duon precis vad United behövde. Bytena per se var ju egentligen märkliga, men ibland inträffar det osannolika, som att Fred dunkade in ledningsmålet. Rangnick blev nog själv en aning förvånad, när de båda skrev in sig i målprotokollet.

Anthony Elanga firar efter att ha avgjort matchen med sitt 4-2-mål. Bruno Fernandes var glad han med.

Att Elanga fick kröna det hela med den berömda spiken i kistan, efter att ha fått föremål kastat på sig från den smutsiga hemmapubliken, gjorde allting mycket skönare.

Vidare ska givetvis beröm ges åt planens två bästa spelare i Jadon Sancho och Victor Lindelöf.

Engelsmannen har nu börjat betala tillbaka och visar att det bor en stor poängspelare i honom. Den så oerhört tröttsamma sägningen att spelare ibland behöver tid för acklimatisera sig kan vi nog trots allt säga gäller för 21-åringen. Det kommer bli åka av från hans fötter resten av säsongen. Det vågar jag lova.

Vad gäller svensken verkade han ha hämtat inspiration från den före detta mittbacken som representerat bägge klubbarna, nämligen Rio Ferdinand. Lindelöf var framför allt framstående i det progressiva spelet med bollen och hade ett finger med i ett av Uniteds mål. Jag kan inte se hur 27-åringen inte ska kunna ta plats i startelvan i veckans Champions League-möte med Atlético Madrid.

Och så Maguire, så klart. Första ligamålet för säsongen igår. Oerhört kul och skönt för honom personligen. Han blir väl också opetbar på onsdag, eller?

Höjdpunkter

För att återuppleva det bästa från kaosmatchen finns höjdpunkter att se här.

Rangnicks presskonferens

…om matchen

Det var en intensiv match och förmodligen en underhållande match för den objektiva tittaren. Första halvleken var bra, särskilt presspelet. Var dock inställda på att Leeds skulle komma ut aggressivt i andra halvlek. Det första målet kom lite från ingenstans och kort därpå stod det plötsligt 2-2. Helhetsmässigt var det i alla fall en välförtjänt seger, menar Rangnick.

…om Pogbas roll och effekt av bytena

Pogba gjorde det bra men tröttnade lite i andra halvlek, vilket är naturligt med tanke på den långa skadehistoriken. Elanga och Fred kom initialt in för att bidra med energi, inte för att göra mål, erkänner tysken.

…om att visa karaktär

Vi var aggressiva och visade upp en mognad. Karaktären var bra och en viktigt seger. Det var en välbehövlig seger, inte bara för tabellen utan för vad som väntar i veckan mot Atlético Madrid. Rangnick fortsätter och säger också att sättet man vann på var glädjande att se.

…om de smutsiga Leedssupportrarna

Det kastades in föremål på planen och Elanga var en av spelarna som träffades. Rangnick var fåordig gällande de händelserna men säger att det pågår en utredning. Gällande Elanga säger managern att svensken mår bra och hyllar honom för sitt inhopp och mål.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Äntligen höjdes pulsen!

Kaos gav säsongens skönaste seger