Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester City - Manchester United 4-1
Frustration precis överallt

Manchester United befann sig under söndagskvällen på den mörka sidan av staden och tog därifrån med sig absolut ingenting. Spelmässigt var det utklassning och till slut vittnade även siffrorna på resultattavlan om detsamma.

När Manchester United tog emot Manchester City på hemmaplan i höstas blev visserligen vinstmarginalen för gästerna mindre än igår men matchen på Old Trafford var säsongens dittills mest förnedrande (nej, jag har inte glömt Liverpoolmatchen).

Igår åkte man till Etihad Stadium och bjöd på en ny förlöjligande insats. Okej, det ska sägas att Ralf Rangnicks gäng ändå var med hyfsat i matchen från början och lyckades ju faktiskt kvittera hemmalagets ledning. Men 1-1 skulle som bekant hålla sig i ungefär fem minuter och därefter var det totalkontroll från de ljsublå.

Att United också saknade ett par spelare vet jag inte om det egentligen märkets så mycket. Raphaël Varane hade naturligtvis gjort det bättre än Harry Maguire, men samtidigt, om fransmannen hade varit tillgänglig hade det nog ändå varit Victor Lindelöf som fått flytta på sig. Jag är så klart inte först på den här bollen, men för varje match som går når Maguire bara nya nivåer av oduglighet.

Framåt fick Bruno Fernandes spela i någon form av falsk nia-roll och gjorde det knappast sämre än vad hans frånvarande landsman hade gjort.

Den enda ljusglimten framåt var annars Jadon Sancho, som av oklar anledning inte valde att fira vildare än vad han gjorde mot sin gamla arbetsgivare.

I övrigt vet jag inte hur mycket mer det tjänar till att klaga och vara frustrerad. Det var ju inte så att den här förlusten kom som någon chock. Och ska vi vara uppriktiga mot oss själva är det bara att inse att det inte blir någon direktplats till Champions League nästa säsong. Ja, om vi inte vinner skiten i år då förstås. För det gör vi väl?

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se här.

Rangnicks presskonferens

Här går vi kortfattat igenom vad som togs upp på presskonferensen efter matchen.

  • En helt okej första halvlek, anser Rangnick. I andra halvlek var det svårt att hålla dem borta från det egna målet.
  • Det var en väldigt frustrerande match. Svårt att komma åt dem. Är man ett par mål efter är det jobbigt när de rullar runt bollen inom laget.
  • Kan inte beskylla någon för att inte försökt igår.
  • Visste att det skulle bli en svår match. Rangnick tycker United kunde ha gjort nåt mer mål i första halvlek.
  • Fanns inte många anfallare tillgängliga. Rashford var aktuell men det blev Fernandes i slutänden. Ville ha honom som falsk nia eftersom City brukar överbelasta centralt (och då bidrar gissningsvis Fernandes mer defensivt).
  • Det rådde tvetydigheter kring Ronaldos skada. En viss Roy Keane trodde inte att det handlade om skada men det dementerade tysken direkt.
  • Gällande Cavani tränade han på som vanligt men dagen innan match kände han sig inte helt hundra.
  • På frågan hur långt efter Rangnick tror att United är efter City svarade han kort och gott 22 poäng.
  • En märkbart frustrerad Rangnick avslutade presskonferensen med att säga att fokus ligger på vad som väntar härnäst och inte vad som kommer ske i sommar.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ungefär som förväntat

Vissa spelare borde härmed gjort sin sista match för Manchester United