Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Atlético Madrid 0-1
En katastrofsäsong på alla sätt och vis

Manchester United förlorade igår kväll det andra åttondelsfinalmötet mot Atlético Madrid och är därmed ute ur turneringen. Inte nog med det, vi kan nog slå fast att hela säsongen nu är körd.

En fjärdeplats i ligan skulle om möjligt vara det enda United har kvar att kämpa för men även det känns långt borta. Var ska man finna motivation att ta den här säsongen i mål nu? Nio matcher återstår innan det är semester. Fastän ingen egentligen förtjänar någon sådan.

United har egentligen på alla sätt och vis stått för en katastrofsäsong. En säsong där man hade rustat för att verkligen utmana om framför allt ligan. Det var i alla fall signalvärdet som skickades med tanke på digniteten av sommarvärvningarna.

I stället har man famlat i mörkret i över ett halvårs tid och knappt fått någonting att stämma. I gårdagens match mot Atlético Madrid var det målskyttet som inte stämde. Visst gjorde United en ganska hyfsad första halvlek rent spelmässigt men då ska vi också komma ihåg att det ändå var gästerna som ledde med 1-0 efter första 45, och med marginalerna på sin sida hade den ledningen kunnat varit dubblad.

Sett över två möten blev utfallet vare sig överraskande eller orättvist. Atlético tog sig välförtjänt vidare och visade, trots att även dem hackar den här säsongen, att de är ett betydligt bättre lag än United. Åtminstone ett mer färdigt lag.

Naturligtvis hade det varit roligt om vi tog oss vidare till en kvartsfinal men väl där hade lag som Real Madrid, Bayern München, Liverpool, och Manchester City kunnat vänta. Dubbelmöten med något av dessa lag hade kunnat bli blodigt.

Att det har gått så långt att man i första hand nästan hellre ser risken för förnedring snarare än möjligheten att utmana och vinna är åtminstone för egen del ett tecken på vilket misslyckande Manchester United är.

Höjdpunkter

Några höjdpunkter har i skrivande stund inte gått att få tag på från officiellt håll. Vi hänvisar till exempelvis Youtube.

Rangnicks presskonferens

  • Rangnick börjar med att påtala att man spelade en bra första halvlek men mot ett lag som Atlético Madrid är det viktigt att ta vara på chanserna och göra mål. Tycker inte att man skulle legat under i halvtid.
  • Det var mycket avbrott. Det kändes som att det inte hann gå två minuter innan spelet avbröts och det blev frispark eller dylikt. Atlético tjänade på det men det var frustrerande för United, menar Rangnick.
  • Atlético har alltid varit ett cyniskt lag, märks det att tysken säger mellan raderna. Han medger dock att man också slarvar själva en del samt att det går att ifrågasätta vissa domslut. Rangnick såg det hursomhelst som ett fall framåt jämfört med matchen i Madrid.
  • Gällande bytena menar 63-åringen att man gjorde vad man kunde för att forcera in en boll men det var svårt mot väggen i Atléticos straffområde.
  • Framöver tycker Rangnick att det ska bli lite konstigt att inte spela match på över två veckor nu, när man annars spelar var och varannan dag. Många kommer dock vara iväg på landslagsuppdrag. De matcher som återstår ska vi försöka vinna.
  • Det hade inte varit fel med en hjälpande hand från de andra lagen. Kräver att vi själva vinner matcherna men kanske också att lagen runtomkring oss tappar.

Länk till presskonferensen.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Fiaskot är fullbordat

Sämst när det gäller

Res med oss till Manchester!