Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Stoke City - Manchester United 2-3
Juniorerna vände och vann på övertid

Manchester Uniteds juniorer lyckades under dagen med det herrarna inte gjorde, nämligen att vinna. Det såg dock mörkt ut för Travis Binnions lag, då man hade släppt in två bollar tidigt i matchen. Vändningen blev dock ett faktum på övertid när Maxi Oyedele gjorde 3-2. 

Efter att ha kryssat mot Sunderland och Middlesbrough samt förlorat stort mot Blackburn Rovers de tre senaste omgångarna fanns en del att jobba på när juniorerna tidigare idag gästade Stoke.

I en väldigt haltande tabell placerade sig United inför matchen på fjärde plats och kom i och med segern lite närmre tredjeplacerade Blackburn. Men det var alltså en seger som satt långt inne.

Redan efter tio minuters spel öppnade Stoke målkontot genom Nathan Lowe. Och en olycka kommer ju sällan ensam heter det ju. För det skulle endast dröja sex minuter så hade även hemmalagets David Okagbue gjort 2-0.

Kanske gav det vissa vibbar till vad reservlaget sysslade med i måndagskväll mot Leicester City, då man låg under med 3-0 i halvtid.

Men så illa skulle det inte bli. United jobbade sig in i matchen och i matchminut hittade man in med en kvittering efter en aningen tilltrasslad situation.

Vid första anblick ser det ut som att det är Joe Hugill som gör målet, på framspelning av nyinbytte Sam Murray (Daniel Gore hade nämligen tvingats bryta några minuter tidigare på grund av skada). Huruvida det sedan är Hugill som är sist på bollen får de lärda tvista om men i datan är det noterat som ett självmål.

2-1 stod sig halvleken ut och med resultatmässig känning fanns det nog en tro om såväl upphämtning som vändning.

Och det dröjde ungefär en kvart in i andra halvlek till dess att kvitteringen var ett faktum. Ethan Ennis höll sig påpassligt framme efter att ha blivit framspelad på nick av Hugill. 17-åringen gjorde därmed sitt sjunde mål på lika många matcher.

Ennis kom till United från Liverpool i somras som en mycket lovordad talang men fick inte riktigt till det inledningsvis. Nu finns det nog få skäl till att tvivla, om nu någon har gjort det. Målet han gör idag var inte riktigt lika spektakulärt som det mot Sunderland senast, men det visar också på att det är en spelare som kan göra mål på många olika sätt. Målet mot Sunderland är verkligen värt att ta en kik på för att se vilken spelare det bor i honom.

Både Ennis och Manni Norkett skulle dock kort efter kvitteringen bli utbytta och ersatte gjorde Omari Forson och Charlie McNeill.

Det såg länge ut att sluta med en delad poäng för lagen, något som så klart tabelljumbon Stoke å ena sidan nog kunde köpa, å andra sidan också gräma sig över, med tanke på att 2-0-ledningen. Men i den första övertidsminuten hittade Sam Mather fram med en delikat boll som nådde Maxi Oyedeles panna och mittfältaren avgjorde därmed matchen till Uniteds favör.

Målen

Målet ovan var inte 1-0 för United, utan reduceringsmålet till 2-1.

Stoke City – Manchester United 2-3 (2-1)

U18 Premier League, 9 april


1-0 (10) Lowe

2-0 (16) Okagbue

2-1 (35) självmål

2-2 (61) Ethan Ennis (Hugill)

2-3 (91) Maxi Oyedele (Mather)


Uniteds lag: Vitek; Jurado, Bennett, Aljofree, Pye; Ennis (McNeill 64), Gore (Murray 32), Oyedele; Mather, Hugill, Norkett (Forson 64)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK