Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Norwich 3-2
Märkliga tider

Det är svårt att veta hur man ska väga orden i dessa märkliga tider. United (eller Ronaldo) lyckades äntligen ta en seger men det satt mycket hårt inne mot jumbon i ligan! Det går tyvärr inte att tro på någon större framgång i kommande tre matcher hur gärna man än vill. 

United kom till spel mot jumbon i ligan efter en tung förlust mot Everton i förra matchen. Påskafton såg ett tag ut att bli riktigt behaglig efter 2-0 mot Norwich efter dryga halvtimmen spelad. Men som vanligt denna säsong fick vi se ett stryklag vända och både reducera och kvittera innan Ronaldo på egen hand spelade hem de tre poängen. Samtliga övriga spelare ha glömt hur man gör mål.

Vi vet att defensiven har många brister och igår kom dessutom en mycket offensiv startelva ut på planen. Trots det känns det såklart oerhört frustrerande att behöva släppa in två mål mot Norwich och i ärlighetens namn var ett tredje baklängesmål nära. Vi pratar om ett lag som innan matchen mot United på Old Trafford hade gjort 0,6 mål i snitt per match.

Med detta sagt så slog Ronaldo till med ett nytt hattrick och märkligt nog är United fortfarande med i kampen om topp-4.  Arsenal fick nämligen se sig besegrade för tredje matchen i rad medan formstarka Spurs förlorade mot Brighton. Märkliga tider. Hur som helst är det ändå svårt att tro på ett United där möjligen tre spelare utöver Ronaldo kan få godkänt (De Gea, Elanga, Lingard). Det duger såklart inte och nu väntar Liverpool, Arsenal och möjligen Chelsea (om de i morgon går till FA-cupfinal).

Som evig försvarare av Maguire mår jag också allt sämre. Vad har hänt? Kan det vända med en ny tränare? Eller måste man supa in det oundvikliga. Det är väl egentligen ingen i försvarslinjen som kan vara nöjd med insatsen igår trots vinst. Och vad händer med Ronaldo framöver? Under en längre tid har han ryktats bort och många belackare menar att laget klarar sig bra utan honom. Hmm, frågan är.

Nu väntar Liverpool och Arsenal. Vad för trolleri ska Rangnick hitta på i dessa matcher? Svårt att se något alls. Vi minns alla förra matchen mot Liverpool. Men det är trots allt märkliga tider.

Höjdpunkter

 

Rangnicks presskonferens

Rangnick var möjligen mer ärlig än på länge när han sa att det inte duger, att defensiven inte kan få se ut på det här sättet i ett lag som United. Han menade att laget lätt skulle tagit minst 8 poäng mer på de matcher han coachat om man bara försvarat sig lite smartare. Det han egentligen uttryckte var att laget alltför lätt släpper till kontringar och inte är tillräckligt fysiska och aggressiva. ”Vi är det enda laget i ligan som släpper till sådana här mål (efter det första målet bakåt)”.

Innan matchen idag hade Rangnick uttryckt att laget skulle spelat med ett ”defensive mindset” men det fungerade inte som han vill. ”Det är inte några lätta matcher i denna ligan, med all respekt för Norwich men vi måste kunna försvara bättre än att vad vi gjorde idag”.

Hur som helst så uttryckte Rangnick lättnad över segern ”det var bra att vi kom ut med de tre poängen. Nu måste vi försöka göra något som ingen förväntar sig” (angående matchen mot Liverpool). Han fick också uttalat sig om fansens besvikelse där några till och med skanderade att spelarna inte var värda tröjan under matchen idag. Pogba blev utbuad när han gick ut. Rangnick: ”jag kommer alltid försvara och skydda mina spelare, det finns ingen anledning att hoppa på någon enskild spelare”. Om matchen mot Liverpool sa han att det inte går att spela som mot Norwich av uppenbara skäl men att allt kan hända.

 

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

 

Finns det fortfarande en chans?

Räddade av Ronaldo – och Krul