Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Liverpool - Manchester United 4-0
Extremt pinsamt – på alla sätt

Manchester United befann sig igår på Anfield och blev totalt förnedrade av hemmalaget Liverpool. Hand upp om du var förvånad. 

Kvalitetsskillnaden lagen emellan var skrämmande stor igår. Lägg därtill att spelarna i  Manchester United inte heller såg nämnvärt intresserade ut av att vara på planen igår.

Och nej, ingen kan väl ha varit förvånad över hur det såg ut eller vad siffrorna till slut skrevs till. Det var bara rentav deprimerande att kolla på.

Den här klubbens förfall verkar inte veta några gränser, för när man inte trodde läget kunde bli värre, då fortsätter detta tragiska fotbollslag överträffa sig själva uselhet.

Behöver vi ens nämna något om själva matchen? Jag tror inte det. Till den som såg misären – all heder åt dig, samtidigt som jag är ledsen att två timmar av din tisdagskväll gick till spillo. Till dig som inte gjorde dig besväret, eller stängde av – jag kan inte klandra dig.

Jag är givetvis inte den första att säga att säsongen mer än gärna får ta slut. Det har man sagt förut också men problemet nu är att jag vetefan om jag vill att nästa säsong ska börja.

Höjdpunkter

Höjdpunkter, om någon mot förmodan vill se dem, finns här.

Rangnicks presskonferens

Ralf Rangnick mötte pressen efteråt och var av förklarliga skäl inte alldeles nöjd. Här går vi kortfattat igenom vad tysken hade att säga kring matchen.

  • Anser inte att spelarna hade checkat ut mentalt, utan glappet är bara för stort mellan klubbarna och dess spelare. De har bättre spelare och det speglades av resultatet. Extremt pinsamt.
  • Måste ställa oss kritiska till första halvlek. Det var inte som vi ville spela. Bestämde oss för att gå över till fembackslinje direkt efter Norwich-matchen men tror inte att första halvlek igår hade något med formationen att göra.
  • Gällande Pogba menar Rangnick att det troligtvis rör sig om en sträckt vad. Fransmannen kan eventuellt bli borta de kommande två matcherna.
  • När Rangnick blickar framåt anser han att det kommer krävas en ombyggnad i truppen och att sex till tio nya spelare kommer behövas. Måste då också ha i åtanke vilken sorts fotboll den nye managern vill spela.

Andra reaktioner

I brist på spelarreaktioner (det blir så klart bara ännu mer pinsamt om de kliver ut och försöker be om fåniga, betydelselösa ursäkter) får vi i stället ta del av vad Roy Keane och Gary Neville har att säga…

Mer från matchen

Väntat men sorgligt

Är säsongen slut snart?