Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Liverpool - Manchester United 4-0
Väntat men sorgligt

Klasskillnaden mellan Liverpool och Manchester United anno 2022 visste vi såklart om på förhand. När sedan Ronaldo, som verkar vara den enda som kan göra mål just nu, saknas så trodde nog inte ens den mest optimistiske United-anhängare på poäng idag. Väntat men sorgligt. Sorgligt för att klasskillnaden lyser igenom så kraftigt, sorgligt för att det är så få som verkar spela med desperation, och sorgligt när man inte riktigt kan formulera en tro på framtiden. 

Gapet

Klasskillnaden är som sagt inte bara stor, ”there is a huge gap” för att tala klarspråk mellan topplagen i Premier League och United just nu. Vi visste det, men att inte kunna stå upp bättre med dagens defensiva uppställning när Liverpool bestämmer sig för att sätta lite fart är påtagligt ångestframkallande. Att åter igen släppa in så många mål är oerhört frustrerande, oavsett hur mycket Liverpools hyllas av alla experter.

När Aron Wan Bissaka bestämmer sig för att försöka driva upp bollen i plan och enkelt blir av med den så ser det ut att skilja flera divisioner mellan honom och Liverpools mittfält. Vi har ältat hela säsongen att laget är dysfunktionellt, att spelarna saknar passion men också all form av självförtroende. Lägg därtill att spelidé och struktur inte känns särskilt mycket mer närvarande efter Rangnicks intåg än innan. Det ena problemet har uppenbarligen givit det andra så att säga och då blir summa summarum illa.

Den optimistiske vill fortfarande finna hopp och tro såklart, både inför årets sista fem matcher men framför allt inför framtiden. Å visst måste vi tro på framtiden men många länkar måste bytas ut och stärkas. Mäktas det med?

Skriket

Problemen i backlinjen och hela laget personifieras av Harry Maguires skrik efter 2-0. Ett tydligt och ångestladdat fuck dånade över Anfield. Egentligen var det nog snarast Lindelöf och Jones som agerade passivt vid 2-0 men Maguire ska ju trots allt leda laget i dessa tider och vad gör lagkaptenen vid 1-0? Är han på planen vid 4-0? Nej, fuck är nog det mest passande ordet för många av oss ikväll. Det går inte bra nu för att använda ett kraftigt underdrift.

När Diaz, Mane och Salah sätter fart känns backlinjen…, ja ordet är svårt att finna. Fanns det något att ta med sig idag? Nja 15 minuter i andra halvlek verkade Sancho vilja något, men Liverpool vilade bara.

Rashford

Även Marcus Rashford personifierar såklart det totalt förlorade självförtroendet. Men hur kan han gå från en vass och stabil anfallare till att inte lyckas med något. Inte en enkel nedtagning, inte ett enkelt sidledspass, och inte något alls i princip. Hur ska kommande tränare få fart på unge herr Rashford igen? Uppenbarligen krävs det mer än Rangnicks professorsmeriter och det gäller egentligen det mesta.

Och sen då?

Förhoppningsvis har Ten Hag lite andra trollformler i rockärmen och en vilja (och förhoppningsvis) mandat att förändra, något. Men kanske ångrade han sig också ikväll, det skulle kunna vara så. Vi får hoppas på Ronaldos tredje hattrick på lördag om vi ska hoppas på något. Hannibal fick komma in, även det är såklart en liten strimma av framtiden, av vad som kan bidra till förändring, hoppas vi.