Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Chelsea 1-1
Tur att få med sig en poäng

Manchester United hade tur som fick med sig en poäng hemma mot Chelsea igår. Det såg alla som tittade på matchen, och även Ralf Rangnick bekräftade på presskonferensen att det även var hans åsikt. För att undvika att detta rent poängmässigt skall bli Uniteds sämsta säsong någonsin sedan Premier League startades måste man nu vinna de tre avslutande matcherna.

Det var ett United som under stora delar av matchen blev skolade i den fotboll Rangnick själv vill spela. Chelsea hade klart bäst kontroll på matchen, egentligen under 90 minuter. Ja, det fanns några tillfällen då United kunde sticka upp, särskilt i den andra halvleken. Men sammantaget var det en ganska ensidig historia, även om David de Gea inte tvingades till några “omöjliga” räddningar. Det som kom mot mål skulle han ta (Alonsos volley undantaget) och han gjorde det med bravur.

Nu väntar Brentford hemma på måndag. Tappad poäng där och United gör alltså sin sämsta säsong på 30 år, rent poängmässigt.

Rangnicks presskonferens

Som vanligt mötte Rangnick pressen inför matchen, och hade detta att säga.

  • Han ville inte prata om de rykten som placerar honom som förbundskapten för Österrike. Han sa att han kan bekräfta att han kommer fortsätta i konsultrollen i United i två år.
  • Han har ännu inte pratat med Erik ten Hag, men han har pratat med styrelsen om vad tjänsten skall innebära, vilket gör att han kan bekräfta att han definitivt fortsätter i United.
  • United har tur i den första halvleken, och behövde bra räddningar från De Gea samt några sista minuten-tacklingar.
  • I andra halvlek var United bättre, man fick tag i bollen mer. Man visade också en bra reaktion på Chelseas mål, med det fina kvitteringsmålet. Sammantaget hade United dock tur som fick med sig en poäng.
  • Man är dock långt ifrån att kunna kontrollera en match mot ett lag som Chelsea.
  • Just nu är man väldigt beroende av Cristiano Ronaldo. Till sommaren måste man köpa in minst ett par anfallare.
  • Läktarprotesten gav inte Rangnick nån annan känsla jämfört med de övriga hemmamatcherna han tränat United.
  • Bytet med Nemanja Matic ut och Phil Jones in var för att försöka få bättre koll på Chelseas högersida.
  • Huruvida Ronaldo blir kvar nästa säsong ville Rangnick inte svara på. Han, styrelsen och Ten Hag måste prata om det, och man måste ta hänsyn till vad Ronaldo själv vill.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En meningslös poäng

Nöjda med en poäng?