Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Brighton & Hove Albion - Manchester United 4-0
En förnedrande förlust

Manchester United har återigen gjort det man är bäst på den här säsongen, det vill säga skämma ut sig. Igår åkte man till sydkusten för möte med Brighton & Hove Albion och blev fullständigt förnedrade. Inte för att hemmalaget var särskilt bra, utan för att man mötte ett gäng röda koner.

Ibland sägs det ju att motivation slår klass och när man tittar på klubbnamnen, startelvorna, och sedan resultatet, så kan man ju tänka sig att den sägningen går hem.

Men knappast.

Brighton behöver inte ens vara motiverade för att slå United. Och skulle United ens vara klass? Nej. Det går inte att motivera det uttrycket. Ett lag vars spelare och tränare drar åt samma håll och tror på det de gör har alla möjligheter att nå framgång, både på kort och lång sikt.

Ett lag som däremot saknar ovan nämnda drag har mindre chans. Och heter man Manchester United har man absolut ingen chans, för där bryr sig ingen om någonting. Man varken litar eller tror på varandra heller.

Det enda som betyder något för spelarna är dem själva. I en tid där namnet på ryggen har blivit viktigare än emblemet på bröstet går spelarna i United längst fram i ledet. Hur kan man inte tycka det är pinsamt? Eller tycker de ens att det är pinsamt? Nog för att gemene fotbollsspelare verkar sakna självinsikt samt självrannsakan, men man undrar ju.

Några ursäkter kanske ploppar upp på sociala medier efter matchen och då är ju allt okej igen, inte sant?

Höjdpunkter

Höjdpunkter, om någon mot förmodan vill se dessa, finnes här.

Rangnicks presskonferens

  • Rangnick inleder med att be om ursäkt till fansen.
  • Det var en förnedrande förlust för oss.
  • Insatsen var inte bra alls. Från start till slut. Vet att Brighton är ett kreativt och duktigt lag. Var varken bra med eller utan boll.
  • Rangnick säger också att han tar ansvar för att formationsbytet till 4-4-2 i andra halvlek inte föll väl ut. Men laget var inte tillräckligt bra på att försvara sig.
  • Spelarna bryr sig. Det märktes mot Brentford i förra matchen. Ville inte ändra på för mycket inför igår.
  • Just nu är det inte läge att prata om rekryteringar. Rangnick menar dock att han litar på ledningen fullt ut. Har inte velat rikta kritik mot någon.
  • På sista frågan säger den frågande journalisten att säsongen har varit ett haveri. Rangnick kan bara hålla med.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En ny Unitedklassiker till samlingen

Ska man skratta eller gråta?