Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tröjnummer bekräftat
Eriksen fortsätter utforska nya tröjnummer

Även Christian Eriksens tröjnummer har bekräftats av Manchester United under torsdagen. På den danske kreatörens rygg kommer det stå nummer 14. 

Tidigare idag fick vi veta att Lisandro Martinez kommer ha nummer sex i United och nu har även Christian Eriksen fått sitt tröjnummer presenterat. Mittfältaren kommer ta över nummer 14 efter Jesse Lingard.

Precis som med Martinez kan vi få se Eriksen spela på lördag mot Atlético Madrid, alternativt mot Rayo Vallecano på söndag. Dansken spelade dock igår när United tog emot Wrexham i en träningsmatch och vann med 4-1. 30-årigen gjorde ett av målen på frispark.

Dansken har haft ett gäng nummer i sin karriär men det här blir första gången har kommer bära tröja nummer 14. Under sin sejour i Brentford senast hade han 21 och dessförinnan 24 i Inter.

Många ser nog Eriksen som en klassisk tia men i sin seniorkarriär är det endast i landslaget han haft det numret. I Tottenham Hotspur hade han 23 och innan det nummer åtta i Ajax.

Det nummer han nu kommer bära i United sticker på intet sätt ut rent historiskt. Senast var det alltså Lingard som bar det, från 2016 och fram till att han lämnade nu i somras. Innan det var det kelgrisen Javier “Chicharito” Hernandez som hade beslag på den och gjorde förmodligen störst avtryck i den under 2000-talet.

Zoran Tosic, Alan Smith, David May, samt målvakterna Tim Howard och Andy Goram (nyligen avliden) är andra spelare som haft nummer 14.

Under första halvan av 1990-talet virvlade också Andrei Kanchelskis fram längs kanten med detta tröjnummer och när han sedan tackade för sig tog Jordi Cruijff över. Med det efternamnet är det inte särskilt svårt att förstå varför.