Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Manchester United - Brighton & Hove Albion
Inga överraskningar bakåt, mer intressant framåt

I fredags sparkade Premier League igång, men bara på låtsas. Idag är det på riktigt eftersom Manchester United kliver in i leken. Fiskmåsarna från sydkusten, i form Brighton & Hove Albion, gästar Old Trafford och känslan på förhand är att hemmalaget kunde ställts inför en tuffare första uppgift. 

De Gea
Dalot Maguire Martinez Shaw
McTominay Fred
Sancho Eriksen Fernandes
Rashford

För nej, det kommer inte bli 4-0 till Brighton, som det blev i slutskedet av förra säsongen. Då fick vi se ett extraordinärt uselt United spela fotboll. Det är jag ganska övertygad om att vi inte kommer få se idag.

Nu har det blivit dags för Erik ten Hag att styra upp det här laget och det har ju faktiskt sett ganska hyfsat under delar av försäsongen. Det är dock inget vi ska dra några vidare slutsatser av. Jag tror försäsongen är rolig för spelarna på så vis att de får lira igen och kan göra det under en relativt obefintlig press.

Idag står plötsligt väldigt mycket spel. Eller, jag tror åtminstone att spelare och manager känner så själva. Förväntningarna är höga på sina håll (kanske inte hos Muss-redaktionen, i och för sig) och att man tar emot ett förmodat mittenlag på hemmaplan sjunger det tre poäng om.

Manchester Uniteds lag

Så här ställer United upp och det blir lite av en gissningslek vad gäller att utkristallisera positionerna för vissa spelare. Som bekant ingen Martial och Ronaldo återfinns på bänken. Det känns därmed som att Rashford spelar centralt i anfallslinjen, men Fernandes kan också vara ett alternativ.

Bakåt är det inga större överraskningar. Nyförvärvet Martinez går in från start bredvid lagkapten Maguire och på kanterna var det väntat med Dalot och Shaw, även om Malacia nog knackade på dörren.

McTominay och Fred på det centrala mittfältet får vi nog dras med ett tag till.

Noterbart är i övrigt att Lindelöf inte ens finns med på bänken men Elanga fyller i stället svenskkvoten. Intressant är också att Garnacho finns med. Skulle det se hackigt ut i offensiven kan argentinaren mycket väl bytas in.

Brighton & Hove Albions lag

Vi noterar att Unitedprodukten Welbeck finns med från start i gästernas lag.

Införläsningen

Äntligen premiär, och med det kommer blandade känslor