Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Arbetsro några dagar inför två täta matcher

Under veckan har Manchester United verkligen rest sig från askan och tagit två raka segrar i Premier League, den första mer imponerande än den andra. Laget har inte vunnit två matcher i rad sedan i Februari så det finns en hel del positivt att ta med sig. Nu får Erik ten Hag lite arbetsro några dagar innan två täta matcher väntar i Premier League. I den första, borta mot mot Leicester, kräver vi vinst och sedan väntar serieledande Arsenal hemma på Old Trafford. Två vinster till vore väl oerhört fint. 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Manchester United – Liverpool 2-1

Det här var matchen vi väntat på under en lång tid. Hög energi, rätt attityd, stabilt försvar, minimerade misstag och full fart. Det blev en trevlig måndagskväll när Manchester United reste sig från graven. Ett mycket stabilt försvarsspel med Martínez och Varane i spetsen la grunden för fin fart även framåt. Rashford och Sancho fick göra fina mål. På bänken satt Maguire och Ronaldo och såg allt annat än glada ut.

Allt om matchen

PL: Southampton – Manchester United 0-1

Även i denna match bänkades Maguire och Ronaldo. Det började ok men det var inte alls samma energi som mot Liverpool. Ett helt annat motstånd mötte United där Southampton slog långa bollar. Ändå borde målet kommit tidigare då både Elanga och Eriksen nära nog hade öppet mål. Det blev istället i en stark inledning av andra halvlek som målet kom. Fint framspelad av Dalot kunde Fernandes slå in bollen på volley. Viktigt för honom.

Därefter skapade Southampton tryck oroande nog men vi lyckades alltså hålla undan och på så vis fick vi en liten segersvit på två matcher. Det var länge sedan.

Allt om matchen

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

TR: Manchester United – Everton 1-0

Manchester United gjorde allt annat än en imponerande match mot Everton men lyckades ändå vinna med matchens enda mål. Skinner ställde ut en ganska ordinarie elva där långtidsskadade mittbacken Millie Turner var tillbaka i spel. Efter att ha svårt att skapa chanser i första halvlek så spelade Manchester United upp sig något, målet kom till slut i 80:e minuten genom Lucia Garcia.

Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL2: Manchester United – Fulham 2-2

Manchester Uniteds U21-lag fick med sig en poäng i helgens match mot Fulham. Det innebär att de inte lyckats vinna ännu på de första fyra matcherna i PL2. Det var ändå en godkänd insats framåt och Omari Forson räddade laget med kvitteringen på stopptid. Det var även han som satte 1-1 när laget lyckades vinna bollen högt upp i planen. Försvarsmässigt finns betydligt mer att önska av laget framöver, som nu huserar på en tolfte plats i tabellen.

P18: Liverpool – Manchester United 4-2

Liverpool gick ut hårt med mycket energi och ledde 2-0 efter att båda målen gjorts av 16-årige talangen Trent Kone-Doherty. United lyckades hitta in i matchen genom att komma ut fint i andra halvlek och kvitterade också genom backen Sam Murray i 47:e minuten. Liverpool gjorde dock två ytterligare mål och på så vis var matchen avgjord. Many Norkett reducerade på straff i slutminuterna men närmare än så kom inte United.

Nyheter och annat

Bästa sedan prime Solskjaer

Övertygande start av juniorerna

Säsongens viktigaste vecka är här – förbered er på besvikelse

Bailly lånas ut till Olympique Marseille

Aston Villa i cupsammanhang ännu en gång

Röda flaggor vajar men Casemiro ser ut att vara perfekt för Manchester United

Överkomlig grupp i Europa League

Casemiro har fått sitt tröjnummer

 

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

20.30 / U21ET / ET: Carlisle United – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet, Presskonferens, Inför Leicester

Torsdag

21.00 / HERR / PL: Leicester City – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg

Fredag

Muss.se: Unitedsvepet, Dagen efter

Lördag

13.00 / U18 / PLC: Aston Villa – Manchester United
15.00 / U21 / PL2: Liverpool – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, Inför Arsenal

Söndag

14.00 / DAM / TR: Manchester United – Birmingham City
17.30 / HERR / PL: Manchester United – Arsenal

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag herr, Dagens lag dam, Spelarbetyg, Matchrapport dam