Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Nytt kontrakt till Ella Toone

Hon har redan flest matcher, flest mål och flest assists någonsin för Manchester Uniteds damlag. Nu har Ella Toone dessutom ett ännu längre kontrakt med klubben.

Toone, 23 år, var en av spelarna som skrev på för United inför damlagets första säsong 2018/19. Hon har sedan dess gjort 110 matcher (av 115), 43 mål och 28 assists för klubben.

Idag bekräftar United att Toone har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/26. Toone hade redan ett kontrakt över säsongen 2024/25, signerat för ett år sedan. Så det får förmodas att det nya avtalet kommer med en löneökning, som bekräftar hennes status i klubben och damfotbollen i stort.

I somras var Toone starkt bidragande när England vann EM, bland annat med ett mål i finalen. Hon är numer ett givet inslag i det engelska landslaget.

Ella Toone säger:

Jag är jätteglad att skriva på ett nytt kontrakt med Manchester United. Klubbens ambitioner matchar mina egna och det finns ingen bättre plats för mig att lära mig. Att spela för min barndomsklubb som jag är supporter av är verkligen speciellt och jag kommer aldrig att tröttna på att ta på mig den röda tröjan. Att nu kunna göra det ännu längre är ett stolt ögonblick för mig och min familj.

Marc Skinner, huvudtränare, säger:

Ellas långsiktiga kontrakt med Manchester United är ännu ett bevis på klubbens fortsatta investering i den fortsatta framgången för det här laget. Ella har alltid varit och förblir en nyckelspelare i truppen på och utanför planen och vi är jätteglada att hon kommer att fortsätta bära våra berömda färger med stolthet de kommande åren.

Polly Bancroft, chef för damfotboll, säger:

Ella symboliserar allt som Manchester United står för och hennes nya långtidskontrakt illustrerar klubbens ambition och fortsatta tillväxt och framgång, med en förebild av hennes kvalitet i centrum.

Att Toone skriver nytt kontrakt är glädjande. Viktigare för United är emellertid att binda nyckelspelare som Ona Batlle och Alessia Russo till klubben på längre sikt. För Toone satt ju redan på ett längre kontrakt medan Batlles och Russos avtal löper ut efter den här säsongen.

Vi gratulerar Ella Toone till det nya kontraktet!