Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Dags att säkra finalplats

Denna vecka kan och ska Manchester United säkra finalplats i ligacupen. På onsdag spelas returmötet mot Nottingham där man har en 3-0 ledning att spela på. På lördag är det även dags att ta revansch på Crystal Palace. För damlaget är det match mot Everton som gäller, och den spelas på söndag.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

LC: Nottingham Forest – Manchester United 0-3

Manchester United är påväg till Wembley efter att enkelt ha besegrat Nottingham i den första semifinalen i Ligacupen.

Marcus Rashford, som är i sitt livs form gjorde 1-0 i den sjätte spelminuten, och precis innan halvtidsvilan gjorde Wout Weghorst sitt första mål för klubben. 2-0 stod sig länge men i den 89:e minuten gjorde Bruno Fernandes 3-0 vilket blev slutresultatet.
Allt om matchen

FA: Manchester United – Reading 3-1

I FA-cupens fjärde runda gjorde man sitt jobb när man besegrade Reading med 3-1. Första halvleken var bra från United, och i den 37:e minuten hade Marcus Rashford en boll i nät, men domaren valde att döma bort det då Wout Weghorst, som bidrog med framspelningen, var offside. Istället var ställningen 0-0 efter de första 45 minuterna.

Tio minuter in i den andra kom dock 1-0 när Antony hittade Casemiro med en riktigt fin passning, och 30-åringen avslutade kyligt över Reading-målvakten. Casemiro skulle bara tre minuter senare även göra 2-0 genom ett fint långskott. 3-0 kom från en annan brasilianare, nämligen Fred som klackade in ett lågt inlägg från Bruno Fernandes.

Dammatcher

WFA: Sunderland – Manchester United 1-2

Det blev avancemang för damerna i FA-cupen efter en 2-1 vinst över Sunderland, och det har man till stor del att tacka Nikita Parris för. Parris stod nämligen för Uniteds båda mål där framspelningarna kom från Ona Batlle och Rachel Williams.
Matchrapport

Ungdomsmatcher

PIC: Manchester United – Feyenoord 2-1

Reserverna tog sin första seger i sin sista match i Premier League International Cup. Matchen spelades mot Feyenoord och slutade 2-1 till United efter två mål från Charlie McNeill.

PL2: Manchester United – Blackburn Rovers 2-1

Mot Blackburn Rovers blev det ytterligare en 2-1 seger för reserverna. United gjorde 1-0 genom Omari Forson, och 2-0 kom från Noam Emeran. Blackburn reducerade i andra halvlek, men närmare än så kom inte bortalaget.

P18: Wolverhampton Wanderers – Manchester United 3-3

Juniorerna fick nöja sig med en poäng när man gästade Wolverhampton Wanderers. United hade en 2-0 ledning efter de första 45 minuterna efter mål från Manni Norkett och Victor Musa.

Hemmalaget skulle dock reducera bara minuter efter att den andra halvleken blåsts igång, men United svarade dryga fem minuter senare genom Shea Lacey som stod för ett drömmål. Tyvärr räckte inte det till en seger utan Wolves gjorde 2-3 och 3-3 vilket blev slutresultatet.