Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Charlie Savage lånas ut till Forest Green Rovers

Med några dagar kvar av vinterns transferfönster meddelar Manchester United om en utlåning. Det är den unge mittfältaren Charlie Savage som packar väskorna för en vår i League One. 

Det var i tisdags som vi rapporterade om att Charlie Savage var på väg ut på lån. På fredagseftermiddagen meddelade Manchester United att pappren nu är undertecknade. Savage, som skrev på ett långtidskontrakt med United i maj, kommer att spendera våren i Forest Green Rovers från den lilla staden Nailsworth. Klubben ligger för närvarande sist i League One och tränas sedan igår av Evertonlegenden Duncan Ferguson. Ian Burchnall, som tidigare tränat bland annat Östersund, fick foten efter en minst sagt skral resultatrad. Senast man vann en match var den 10 december ifjol.

Savage står denna säsong noterad för totalt 13 matcher i reservlagsligan på vilka han mäktat med ett mål. Därtill har han medverkat i fyra matcher i EFL Trophy. Insatserna i reservlaget gav honom en plats i den walesiska U21-truppen i höstas och nu är det alltså dags att pröva på seniorfotboll på heltid. I United har det som mest blivit ett inhopp i Champions League, mot Young Boys i december 2021, i a-lagssammanhang.

Vi önskar Charlie Savage lycka till!