Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Ett flertal debuter i både U21 och U18

I denna upplaga av Ungdomskollen tar vi en titt på hur ligaspelet går för respektive lag. Vi tar även upp uttåget ur Premier League International Cup. Vidare så har Joe Hugill nominerats till månadens spelare i PL2, och slutligen så tar vi en titt på denna upplagas ”spelare i fokus”, Victor Musa.

Matcher sedan senast

Färdigspelat i PIC

Manchester Uniteds reserver har spelat färdigt i Premier League International Cup. I den sista gruppspelsmatchen tog man sin första seger i turneringen, och det var en klen tröst då matchen egentligen inte betydde något.

Redan innan matchen stod det klart att slutspel var omöjligt och kanske var det därför som man valde att ställa ut ett mycket ungt lag på planen, och under matchen fick ett flertal spelare göra sina U21-debuter. Dessa var 17-åringarna Louis Jackson och James Nolan, 16-årige James Scanlon och 15-åringarna Shea Lacey och Jayce Fitzgerald.

Vidare till matchen så var det United som tog initiativet i matchen och i den 17:e minuten gjorde Charlie McNeill 1-0. Feyenoord skulle dock kvittera minuter innan halvtidsvilan och 1-1 var resultatet efter 45 minuter.

Efter knappa timmen spelad så var det återigen dags för McNeill, som gjorde sitt andra mål för matchen när han gjorde 2-1, vilket också blev slutresultatet.

United slutade på en sjätteplats i gruppen med fyra inspelade poäng på fyra matcher.

Seger i ligaspelet

Mot Blackburn Rovers blev det ytterligare en seger för reserverna. Det var ett starkt United på pappret och det visades också på planen, efter den första halvleken ledde man med 2-0 efter mål från Omari Forson och Noam Emeran.

Andra halvlek var inte fullt lika bra utan Blackburn fick in en reducering efter 68 spelade minuter, men närmare än så kom inte bortalaget. 2-1 till United blev slutresultatet vilket innebar lagets femte raka seger.

Segern innebär att man nu ligger på en åttondeplats i ligan, dock bara fyra poäng bakom tredjeplacerade Crystal Palace.

Dubbla kryss för juniorerna

Juniorerna har spelat två matcher sedan den förra upplagan av Ungdomskollen, och i dessa har det blivit dubbla kryss. Mot Wolverhampton hade man en 2-0 ledning efter de första 45 minuterna tack vare Manni Norkett och Victor Musa.

Man hade också 3-1 på tavlan efter ett drömmål från Shea Lacey, men tyvärr lyckades man inte ta alla tre poäng, utan Wolves hann både reducera och kvittera innan slutsignalen löd. Något som ska nämnas här är även att 15-årige Reece Munro gjorde sin U18-debut när han startade i mittförsvaret tillsammans med Louis Jackson.

Musa blev även målskytt i lagets möte med Derby, som också slutade oavgjort. Där var det Derby som tog ledningen och höll i den fram till den 78:e minuten. Då kunde Musa enkelt stöta in kvitteringen i öppet mål efter en fin framspelning från Ethan Williams.

Vi fick även se en debutant i denna matchen då 15-årige William Murdock fick ställa sig i mål efter att Elyh Harrison skadat sig.

Juniorerna har hittills gjort en mycket bra säsong och ligger för tillfället på en tredjeplats i ligan.

Hugill nominerad

Joe Hugill har nominerats till månadens spelare i Premier League 2 för januari månad. Hugill, som nu är utlånad till Altrincham stod för fem mål på fyra matcher och bör ha en bra chans att kamma hem priset.

Spelare i fokus

16-årige Victor Musa har denna säsong fått en del speltid här och där, men nu på senare tid har han fått betydligt mer förtroende, vilket han absolut tagit vara på. Musa har nämligen gjort mål i två raka matcher, och mer lär det bli om förtroendet för honom kvarstår.

Vidare till spelarprofil så är Musa en mångsidig anfallare som kan spela både yttermittfältare och centerforward. Beroende på vart han spelar så kan han utnyttja sin fart på olika sätt. Som yttermittfältare så utgör han ett större hot med boll, medan han som centerforward kan använda sin fart i form av djupledslöpningar. 

Några korta

  • U15-spelaren Bendito Mantato gjorde sin U18-debut i 3-2 segern över Liverpool.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 20 februari.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik