Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Senaste i ägarfrågan / En eller två kan vara tillbaka / Mason lämnar

Ägarfrågan dominerar nyhetsflödet kring Manchester United. Den får också stort utrymme i dagens Unitedsvep och inkluderar ett uttalande från Ineos och Sir Jim Ratcliffe.

Samtidigt laddar herrlaget för morgondagens match mot Leicester och det finns kanske hopp om att någon skadad spelare kan göra comeback.

Uttalande från Ineos

Igår kväll bekräftades att Sir Jim Ratcliffe och Ineos har kommit med ett bud på Manchester United. Idag har Ineos kommit med ett uttalande, som lyder så här:

Vi kan bekräfta att Sir Jim Ratcliffe och Ineos har kommit med ett bud för majoritetsägande av Manchester United Football Club. Vi skulle se vår roll som den långsiktiga förmyndaren av Manchester United på fansens vägnar och det bredare samhället. Vi är ambitiösa och ordentligt konkurrenskraftiga och skulle vilja investera i Manchester United för att göra dem till världens bästa klubb igen. Vi erkänner också att styrningen av fotboll i det här landet är vid ett vägskäl. Vi skulle vilja hjälpa till att leda det här nästa kapitlet, fördjupa den engelska fotbollskulturen, genom att göra klubben till en ledstjärna för ett modernt, progressivt, fancentrerat angreppssätt till ägande. Vi vill ha ett Manchester United som är förankrat i dess rika historia och rötter i nordvästra England, att ta Manchester tillbaka till Manchester United och tydligt fokusera på att vinna Champions League.

Status i ägarfrågan

Förutom budet från Ineos bekräftades igår ett bud från Qatar. Det är de två kända buden som finns. Enligt Simon Stone på BBC är det emellertid förväntat att minst två bud ska ha inkommit från USA medan det också spekuleras om intresse från Saudiarabien.

Vad som händer nu är mest ett vänta och se. Det ska finnas hopp om att processen kan vara slutförd redan i slutet av mars eller åtminstone innan säsongens slut. Någon bestämd tidsplan finns emellertid inte. Måhända får vi någon form av klarhet när Manchester United publicerar sin halvårsrapport, vilket brukar ske runt månadsskiftet februari-mars. Då ska VD Richard Arnold och övriga i ledningen också hålla ett konferenssamtal med investerare (standard vid en halvårsrapport).

En eller två kan vara tillbaka

På fotbollsplanen ska Manchester United imorgon spela mot Leicester i Premier League. I en intervju med MUTV indikerar Erik ten Hag att vi kan få tillbaka någon spelare imorgon.

“Kanske, vi måste vänta till [lördag],” sa Ten Hag igår. “Kanske kan en eller två spelare komma tillbaka, ja.”

Detta på en fråga om Antony, Anthony Martial eller Scott McTominay kan vara tillbaka i spel.

Definitivt är att Lisandro Martínez och Marcel Sabitzer är tillbaka i truppen, efter att ha varit avstängda i veckan. Däremot saknas Casemiro, då han ska avtjäna den tredje och sista matchen på hans avstängning.

Mason slutar

VAR-domaren Lee Mason har gjort sitt i Premier League. Domarföreningen bekräftade igår att Mason lämnar sitt uppdrag efter gemensam överenskommelse. Mason var huvudansvarig då Brentfords mål mot Arsenal nyligen godkändes på felaktiga grunder.

Atsu är död

Vi avslutar med den tråkiga nyheten att Christian Atsu är död, bara 31 år gammal. Han var en av tiotusentals som avled i samband med den hemska jordbävningen i Syrien och Turkiet. Atsus agent bekräftade i morse att Atsu är en av de många döda.

Den ghananska yttern flyttade i höstas till turkiska Hatayspor. Han har ett förflutet i England, framför allt i Newcastle. Han tillhörde Chelsea i några år men spelade ingen match där. Däremot representerade han Everton och Bournemouth på lån. Atsu har också spelat för en rad andra klubbar, däribland Porto, med vilka han blev portugisisk mästare.

Våra tankar går till Atsus nära och kära.