Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester City - Manchester United 2-1
Nu blickar vi framåt

Då var det över. En förlust på Wembley får runda av Erik Ten Hags första säsong som Manchester Uniteds tränare och vad ska man säga? Man kan vill inget annat än att ge honom mer än godkänt, trots motgångar.

Det är klart det svider. Om det är någon match man vill vinna så är det ju såklart den som spelades igår. Men vi kan inte heller säga att resultatet var oväntat. Vi kan inte heller säga att city är ljusår framför oss. För det är de inte.

Vi såg glimtar igår av vad som kan bli en väldigt ljus framtid för Manchester United, som såklart låter befängt att säga efter en förlust mot city, men vi får också inse att det är ungefär där vi har befunnit oss de senaste 10 åren efter åratal av vanstyre och besvikelse.

Att ”studsa tillbaka” har varit lite av ett United-mantra, och jag tror det är dags att faktiskt göra det nu för en gångs skull. Uniteds byggstenar är många och fyllda till brädden med talang och potential. Garnacho, Sancho, Rashford, Wan-Bissaka och Martínez är alla 25 år eller yngre och visar tecken på att de kommer vara produktiva i många år framöver.

Utöver dem så vet ni redan att vi har en uppsjö av talangfulla ungtuppar som kan vara det lilla extra som krävs för att utmana. Och som många gånger förr är det i ungdomen som Uniteds styrka ligger. Men det absolut viktigaste såklart är att vi har en produktiv transfersommar och omringar den här unga basen med tunga pjäser.

Både Alejandro Garnacho och Lisandro Martínez är en del av Uniteds unga fundament.

Jag tror innerligt på att Erik Ten Hag är den perfekta mannen för det här jobbet. Någon som var sekunder ifrån att få in i ett holländskt lag i en Champions League-final i dagens fotbollsklimat är någon slags undergörare. Tänk då på vad han kan skapa med Manchester United.

Jag inser nu att matchen inte har diskuterats särskilt mycket här, men behöver vi verkligen diskutera den? För mig är den ur världen nu. Det är viktigt att inte bara laget utan vi supportrar blickar framåt. Även om grannarna på den östra sidan vinner en trippel vet vi redan att de är lillepluttar och alltid kommer förbli just det. Liverpool kan upprepa torra skämt i årtionden om hur de spelade ut oss på Anfield men faktum kvarstår att vår framtid ser mycket ljusare ut än deras.

Höjdpunkter

Höjdpunkterna från FA Cup-finalen finns att ta del av på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

  • Matchen var väldigt jämn och laget utmanade city. ”Vi är det enda laget i världen som kan utmana city”.
  • Om David De Geas framtid: Jag vill inte prata om kritik. Vi har spelat en väldigt bra säsong, inklusive David De Gea. Både lagen stod på 42 vinster innan den här matchen. Det är talande för vilken bra säsong vi har haft.
  • Om att Ten Hag bad laget att se på när city lyfte trofén: Det handlar om att visa respekt för motståndaren. Men det är också bränsle. Det svider och det ska kännas.
  • En journalist påpekade citys truppbredd jämfört med Uniteds och hur transfersommaren kommer utspela sig. Ten Hag väljer att vänta med att diskutera eventuella planer inför sommaren tills säsongen har utvärderats och slutsatser har dragits.
  • Om varför Ten Hag beskrev citys mål som ”mjuka”: Ett mål direkt från avspark och från en frispark på kanten ska inte bli mål. Vi måste vara bättre. Som ett lag gjorde vi inte vad vi behövde.
  • Om United kan stänga ”gapet” till city till nästa säsong: Det handlar inte bara om att ta in nya spelare i sommar. Vi har jobbat över hela säsongen och jobbar dagligen med att utveckla laget. Jämför med början av säsongen (Brentford och förlusten på Etihad som exempel) och idag. En annan dag kunde vi ha vunnit den här matchen.
  • En fråga ställdes om Ten Hags framtidsplaner och tränaren håller det kort och koncist: ”Jag har bara en plan. Att förbättra den här klubben. Jag har idéer och klubben vet om det. Jag, spelarna och staben kommer kämpa för att bli bättre till nästa säsong.”
  • Om De Geas spel med fötterna ger Ten Hag ett svar med stort omfång: ”Vi säger så här. Vi är på väg åt rätt håll. Men det fanns problem i matchen idag som vi behöver förbättra för att bli bättre och vinna troféer.”

Andra reaktioner

Mer från matchen

Inte utspelade, men inte heller riktigt nära

Centimeter från förlängning – De Gea till trots