Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Manchester United - Manchester City
Ett par förändringar i backlinjen i dagens derbyelva

Veckan avslutas med ett tufft test för Manchester United när den ljusblå grannen i staden kommer till Old Trafford. I derbyn vet vi av erfarenhet att form och lag på papper inte nödvändigtvis spelar en avgörande roll – så låt oss hoppas att den devisen kan få bäring idag.

Onana
Dalot Maguire Evans Lindelöf
Amrabat McTominay
Fernandes Eriksen Rashford
Höjlund

Segern som United tog i veckan mot FC Köpenhamn kan knappt kallas knapp. Objektivt sett hade förmodligen ett oavgjort resultat varit det mest rättvisa i den matchen, men United tog, tack vare två bespottade spelare, med sig alla tre poängen.

Idag skruvas däremot svårighetsgraden upp med sisådär fem hack. Det behöver naturligtvis inte innebära att Manchester City är omöjliga. Det är trots allt elva duktiga fotbollsspelare som ställs mot elva andra duktiga fotbollsspelare. Det är två duktiga tränare som ställs mot varandra, och Erik ten Hag har ju faktiskt vunnit mot Pep Guardiola förut. Den gången förvisso med betydligt mer flärd och råg i ryggen, men ändå.

United måste ge sig själva chansen idag, hur klyschigt den än må låta. Ett ljusblått försprång på sex poäng kan dessutom vid röd seger krympa till tre. Och visst, det känns som att tiden börjar rinna ut för att göra något av den här säsongen, men än står dörrarna öppna, såväl inhemskt som ute i Europa.

Det är dags att ta tag i säsongen på allvar nu, och vad passar då inte bättre än ett möte på hemmaplan mot lillebror…

Manchester Uniteds lag

I startelvan noterar vi ett par förändringar. Jonny Evans går in i mittlåset och Victor Lindelöf spelar troligtvis vänsterback.

Även Christian Eriksen startar och skickar sannolikt ut Bruno Fernandes på högerkanten.

Manchester Citys lag

Införläsning

En match där flax inte kommer att räcka

115 anledningar att undra om ett derby fortfarande är ett derby

Res med oss till Manchester!