Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ett sista farväl till Sir Bobby / Danskduo missar landslagsspel

Dagens stora händelse hämtar vi från Manchester när Sir Bobby Charlton begravdes. Många stora profiler har befunnit sig i staden idag för att ta ett sista farväl till Unitedlegendaren. 

I övrigt står det klart att den danska duon Christian Eriksen och Rasmus Höjlund kommer att missa Danmarks landslagssamling.

Ett sista farväl till Sir Bobby

Den 21 oktober nåddes vi av det sorgsna beskedet att Sir Bobby Charlton gått bort vid en ålder av 86. 

Runtom i fotbollsvärlden och på arenor uppmärksammades engelsmannen med hyllningar och minuter av tystnad.

Och idag var det dags att ta ett sista farväl av Sir Bobby Charlton. En begravningsceremoni hölls på måndagseftermiddagen i katedralen i centrala Manchester. Där fanns många välkända namn på plats, allt från före detta Unitedspelare till Uefa-presidenten.

Sir Alex Ferguson och David Gill (före detta VD i Manchester United) var självfallet på plats…

Paul Scholes var en annan Unitedprofil som dök upp…

Så även hans gamla lagkamrater Ole Gunnar Solskjaer och Michael Carrick.

Och förbundskapten Gareth Southgate var där för att ta farväl av VM-hjälten från 1966.

Innan ankomsten till katedralen fick dessutom supportrar chans att vinka adjö till Sir Bobby utanför Old Trafford, där kistan fördes i en kortege in mot centrum.

Ännu mer finns att ta del av på Uniteds hemsida.

Vi skickar en sista farvälhälsning till Sir Bobby Charlton idag och ägnar en tanke till hans nära och kära. Vila i frid. 

Danskduo missar landslagssamling

Christian Eriksen och Rasmus Höjlund spelade båda från start i lördagens match mot Luton Town, som United till slut lyckades vinna.

Lite smolk i den bägaren var emellertid att danskarna fick kliva av med skadekänningar. Eriksen bytte av Mason Mount strax innan halvtid och Höjlund fick kasta in handduken med ungefär tio minuter kvar av matchen.

Det danska fotbollsförbundet har under dagen meddelat att duon inte kommer medverka på den stundande landslagssamlingen till följd av skador. Mer ingående än så är man inte i sin kommuniké, så rimligen är Eriksen och Höjlund kvar i Manchester för undersökningar och inom kort meddelar förhoppningsvis United status på dem.