Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester City - Manchester United 1-2
Allt annat känns irrelevant

Manchester United är FA Cup-mästare. Inget annat är viktigt just nu.

Att slå 115 i en final är en av de bästa säsongsavslutningarna man kan önska sig. Det är såklart märkligt att ett sådant otroligt avslut kommer i en säsong som denna. Men om några år kommer vi fortfarande prata om den här matchen. Och då gör man fel i att börja prata om att den säsongen minsann var urusel, för cuperna lever alltjämt i en bubbla. När man lyfter bucklan över Wembleyhimlen spelar inget annat någon roll, all annan fotboll känns irrelevant. Säsonger kommer och går och tabellplaceringar glöms bort. Det här glöms inte bort.

Jag lever fortfarande på euforin från igår, och om Ten Hag sitter på Uniteds tränarbänk även nästa säsong är en fråga jag inte har tänkt på sedan gårdagens slutsignal. Artiklarna som kommer skrivas om den frågan kommer nå till månen, så jag sparar på krutet och väljer att summera det som så att jag tror att resultatet igår kommer ha en påverkan på huruvida holländaren stannar eller går, vare sig man gillar det eller inte. Jag har svårt att tro något annat.

Trots en tuff säsong är det här ett lag med enorm potential. Efter en sån här match är det lätt att börja sväva iväg och kanske krydda sina påståenden, men jag tycker att Kobbie Mainoo och Alejandro Garnacho är två av de största talangerna vi har haft på väldigt länge. Båda har potential att bli ligans bästa spelare i deras respektive positioner. Jag tror inte jag har sett en så ung spelare som Mainoo vara så komplett för sin ålder, någonsin. Mainoo är vår största egna mittfältstalang sedan Paul Scholes. Det vågar jag påstå.

Efter en match som denna tycker jag att vi förtjänar att glömma bort allt annat som hänt den här säsongen, bara för en liten stund. Allt annat förutom gårdagens match är just nu oviktigt. Vem tränar oss nästa säsong? Vilka förtjänar ett nytt kontrakt? Vilken anfallare ska vi värva? Tänk på det nästa vecka istället. Njut! Vi är mästare, för bövelen.

You’ve seen United, now fuck off home.

Höjdpunkter

Den här tröttnar ni inte på i första taget.

Ten Hags presskonferens

Trots segern i finalen var det en journalistkår som inte verkade ha ändrat uppfattning. De kritiska frågorna haglade fortfarande ner på Erik ten Hag.

Om framtiden

Jag tänker inte på min framtid. Det här ett projekt. När jag tog över var det en röra i United och vi är på väg att bygga ett lag för framtiden. Det kommer upp och nergångar. Vi ser att laget utvecklas och vi vinner. Laget spelar med identitet. Men vi behöver tillgängliga spelare och vi behöver en stark trupp i toppfotboll, speciellt i England. Europa och Premier League är så konkurrenskraftigt.

Det är mycket kvar att göra men vi är exakt där vi vill vara. Vi har hög potential och vi gör framsteg och vinner titlar. Två titlar på två år, inte illa. Tre finaler, inte illa. Men vi ska fortsätta och jag är inte nöjd. Om de inte är nöjda med mig går jag någon annanstans och vinnar titlar som jag gjort hela min karriär. När jag kom hit sa jag att jag är här för att vinna och jag vill bygga ett lag. Jag har gjort båda.

INEOS har alltid sagt att de vill fortsätta med mig. Hur många gånger måste jag säga det? Jag får alltid samma fråga. Måste jag upprepa mig själv 10, 15, 20 gånger? De behöver inte säga det varje vecka. När de inte vill ha mig kommer jag höra det.

Jämförelse med tidigare titlar

Det är alltid svårt att jämföra. Men FA-cupen har alltid varit på min “bucket list”. Det är en sådan stor titel. Jag är så glad att vi vann den här titeln med laget och personalen. Det är en riktig lagprestation.

Om unga spelare

Det fanns en plan förra sommaren att få in Garnacho i laget. Mainoo också. Mainoo fick en riktigt illa skada mot Real Madrid i försäsongen och redan då fick vi ett stort bakslag. För honom och för laget. Men i slutet är vi riktigt glada för de har potential att möta kraven för toppfotboll. Vi behöver mer från sådana spelare för truppbredden är långt ifrån tillräckligt bra.

Om det vore ett misstag att byta tränare

Jag tänker inte på det. Jag behöver inte ta det beslutet. Det senaste årtiondet har den här klubben inte vunnit många titlar och varit i många finaler. Inte så många unga talanger i A-laget med hög potential. Men “mellangruppen” har utvecklats väldigt bra. Dalot till exempel men även andra. Vi har förstärkt truppen med vår coachning och träning. Men vi behöver transferfönster för att få in bättre spelare och spelare som är tillgängliga oftare. Spelarna i år har inte varit tillräckligt robusta och då går det inte att leverera jämna prestationer.

Om att ägarna har “pratat med andra tränare”

Jag vet inte om de har det. Jag kan inte svara på den frågan. Du kanske har källor, jag har dem inte.

Om känslorna efter säsongen

Jag har njutit av den här finalen. Såklart att lyfta bucklan, men speciellt sättet vi spelade. Vi såg allt jobb vi har gjort tillsammans. Personalen, spelarna, sammanhållningen. Vi har utvecklat det här laget. Om de spelar på den här nivån mot världens bästa lag är jag väldigt nöjd och väldigt glad.

Om tabellplaceringen

När du gör en jämförelse med ligaspelet har du ingen kunskap om fotboll och att träna en fotbollsklubb. Om man inte har spelare tillgängliga kan man inte leverera. Så enkelt är det. Om det finns en annan åsikt går jag någon annanstans och vinner. När spelarna inte är där kan jag inte träna dem och de kan inte utvecklas och vi kan inte få resultaten vi vill ha.

Andra reaktioner

 

Mer från matchen

Ett mästerligt bokslut på säsongen!

Några guldkorn från gårdagen