Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Nytt försök för Branthwaite? / Ten Hag berättar allt / Ugarte överens med United

Det är ett Unitedsvep fullsmockat med silly season som bjuds på idag. Vi har bland annat fått höra att Jarrad Branthwaite kan vara mer aktuell igen efter att en försäljning av Everton gick i stöpen. På annat håll kollar United på mittfältare, närmare bestämt Ugarte och Rabiot. I övrigt har Ten Hag gjort en längre intervju i Holland.

Ifall ni missade det har West Ham intresserat sig för Wan-Bissaka, Zirkzee har berättat hur mycket han beundrar van Nistelrooy och Maguire jobbar på att komma tillbaka från skada.

Möjlig öppning för Branthwaite – och möjlig utgång för Lindelöf

Enligt Laurie Whitwell kvarstår intresset för De Ligt och Branthwaite fortfarande från Uniteds sida, men huruvida klubben värvar ännu en mittback beror till stor del på spelarförsäljningar.

Samtidigt har James Ducker gått ut och spått att den misslyckade försäljningen av Everton till amerikanska Friedkin Group på grund av Evertons skuldproblematik kan vara en öppning för United att värva Branthwaite. Än så länge har Everton tackat nej till bud på 43 och 50 miljoner pund. Ett potentiellt tredje bud från United är osannolikt att gå över 55 miljoner. Everton håller fortfarande fast vid sin värdering på 75 miljoner pund.

Whitwell rapporterar även att en av våra mittbackar, Victor Lindelöf, kan försvinna till Fenerbahce, och att den turkiska klubben har Lindelöf ”på deras lista”.

Ten Hag berättar allt i intervju om INEOS

Erik ten Hag erkänner nu i en intervju med AD Sportwereld att diskussionerna mellan INEOS och han själv ”bröt ihop” efter FA Cup-finalen. Mitt i spekulationen om Ten Hag skulle bytas ut var han på semester med sin familj, och då fick han reda på att han skulle behålla jobbet. Ten Hag berättar:

”Det var såklart en märklig situation. Men det är inte som att jag fick panik. Beslutet var ur mina händer. Jag väntade bara. I den situationen finns bara två scenarion: vi fortsätter eller inte. Jag är tillräckligt stadig för att förstå det”.

Ten Hag fortsätter:

”De sa inte ’vi vill fortfarande fortsätta’, utan ’vi vill fortsätta’. Argumentet de gav var att de hade kollat på allt och jämfört allt, men att de tror att de har den bästa tillgängliga tränaren. Då sa jag att vi behöver diskutera ett antal saker om hur vi bör interagera och arbeta tillsammans. Vi hade en bra, ärlig men också konfronterande diskussion angående det hela, som det bör vara på toppen”.

Hela intervjun går att läsa på The Athletic.

Fish attraherar Championship-intresse

21-åriga mittbacken Will Fish, som startade i matchen mot Rosenborg, attraherar nu intresse från flera Championship-klubbar, rapporterar Manchester Evening News.

Fish, som började i Uniteds akademi som 7-åring, har spenderat de senaste två säsongerna på lån i skotska Hibernian där han gjort succé och varit given i mittlåset. Det har alltså attraherat intresse i Englands andradivision, både på lån och på permanent basis. Men ännu har inget beslut kring Fish tagits, och han kan ännu vara aktuell för försäsongsturnén i USA. Enligt Manchester Evening News ska Fish vara mer sugen på reguljär seniorfotboll istället för en sekundär roll som är aktuell i United.

Ugarte överens med United – klubbförhandlingar återstår

Enligt Fabrizio Romano har United och PSGs mittfältare Manuel Ugarte kommit överens på personligt plan. Nu återstår förhandlingar klubbarna emellan, medan flera andra klubbar också fått upp ögonen för uruguayanen. Värt att nämna är att Ugarte har samma agent som Leny Yoro: Jorge Mendes.

Arsenals lovande tonåring ryktas till United

United är sugna på att värva anfallaren Chido Obi, senast i Arsenals akademi. Kontraktet går nu ut, och 16-åringen hade chansen att förlänga med Gunners men valde att ta sig an en annan utmaning.

Obi anses mycket lovande och är född i Danmark. Utöver klubblagsspel har han representerat Danmark i U17-sammanhang, där han gjort braksuccé med 10 mål på 14 framträdanden. I U18-ligan med Arsenal har han skördat otroliga framgångar. På sina 18 matcher förra sösongen gjorde han osannolika 32 mål.

Det är David Ornstein som rapporterar om Uniteds intresse, och enligt Ornstein gjorde Obi ett besök hos United och förhandlingar om en värvning är i ett tidigt skede. Självklart är det flera klubbar som står i kö för danskens signatur.

Yoros första träning

United har släppt bilder från Carrington där Leny Yoros första träning med laget går att bevittna. Yoro verkar vara till freds och på videon från Carrington kan man spana in lite rondo.

Akademins sommarplaner

Det är inte bara A-laget som är ute på vift innan ordinarie säsong, utan även akademin under Travis Binnions ledning har en försäsong framför sig. På onsdag spelar ungdomarna en bortamatch mot National League-klubben Chester. Efter det är matcher mot Charlton Athletic, Celtic och Chelsea inplanerade. De tre matcherna kommer spelas bakom stängda dörrar.

Men ändå är det SuperCupNI-turneringen, tidigare känd som Milk Cup, i Nordirland som är ungdomslagets största fokus. 2022 stod Manchester United som vinnare, förhoppningsvis blir det en buckla i år igen. Cupen går av stapeln redan imorgon. Motståndet är föga namnkunniga Fermanagh från Nordirland, Intercontinental från USA och Skouted, en fotbollsakademi startad av före-detta Unitedspelaren Febian Brandy.

Tidigt i augusti är det U19-turneringen Mladen Ramljak Memorial Tournament i Zagreb som gäller, och Otten Cup i Eindhoven senare samma månad. United deltog i båda turneringarna förra säsongen, med ett silver och en sjätteplats som resultat, respektive.

Upplägget i sommar för akademilagen går att läsa i större detalj på Uniteds hemsida.

Rabiot föredrar United före Liverpool

Adrien Rabiot ryktas åter till United. Den som minns vet att han var aktuell även förra sommaren. Fransmannen står utan kontrakt och enligt den franska journalisten Romain Collet-Gaudin ska Rabiot vara nära United, och föredrar United framför Liverpool, som också kopplats ihop med mittfältaren.

Vi väljer dock att ta nyheten med en nypa salt, då så vitt vi vet har inte Collet-Gaudin någon närmare insyn i Manchester United.

Skinners förnyelse en nyckel för Guerrero

Sandra Riquelme på spanska Relevo har skrivit en redogörelse över Irene Guerreros korta tid i United, efter att det blev klart att Guerrero nu kommer spela sin fotboll i mexikanska Club America istället.

Guerrero hade en skadedrabbad säsong i United men Guerreros möjligheter uteblev även efter hon kände sig rehabiliterad. Guerrero ska ha blivit mycket bestört över de få möjligheterna.

Men Guerrero ska ha velat fortsätta i United och vänta på hennes tillfällen men Marc Skinners förnyade kontrakt ska ha varit det som gjorde så att bägaren rann över. “Det är ledsamt att behöva gå våra skiljda vägar, men jag känner att det är en nödvändig förändring både personligt och sportsligt att ännu en gång njuta av min passion”, summerade Guerrero i sitt farvälbrev till Unitedsupportrar.

Bruno ville pröjsa men fick nobben

Enligt nyhetsbrevet Popbitch (bestäm värdet av den källan på egen hand) ville Bruno Fernandes betala för biljetter till FA-cup finalen i våras till samtliga i Old Traffords personal, en tradition som vanligtvis hedras men som skrotades inför vårens final. Enligt Popbitch fick Brunos förslag nobben av klubbledningen.

Damernas spelschema släpps på måndag

WSL har gått ut och meddelat att spelschemat för säsongen släpps på måndag 15.00 svensk tid.

Res med oss till Manchester!