Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Joshua Zirkzee går i Rasmus Hojlunds fotspår

Joshua Zirkzee kommer att spela i nummer 11 för Manchester United. Detta bekräftar klubben på tisdagen.

Zirkzee tar därmed över det nummer som lämnades vakant när Rasmus Hojlund tidigare i somras bytte upp sig till nummer 9.

Efter EM-spel för Nederländerna i somras fick Zirkzee, som gjorde sin landslagsdebut under turneringen, förlängd semester av United. Han rapporterade till Carrington för försäsongsträning den 29 juli men anslöt aldrig till truppen i USA. Det får anses vara troligt att hans Uniteddebut avverkas på lördag, då United möter Manchester City i Community Shield.

Historiskt är det förstås många framstående spelare som har burit nummer 11 för United. Däribland George Best, Sir Bobby Charlton, Sammy McIlroy och Lee Sharpe. Under eran med bestämda tröjnummer var den länge enbart förknippad med Ryan Giggs. När fasta tröjnummer introducerades säsongen 1993/94 var det Giggs som fick nummer 11. Till och med säsongen 2013/14 var Giggs ensam om att ha haft 11 som fast tröjnummer i United.

Därefter har nummer 11 haft en ganska brokig historia. Adnan Januzaj tog 11 efter Giggs, utan framgång. Sedan hade Anthony Martial 11 i några säsonger innan han bytte tillbaka till nummer 9. Mason Greenwood spelade i 11 i en och en halv säsong, innan han blev internavstängd av United.

Förra säsongen var det Rasmus Hojlund som bar nummer 11.

Förhoppningsvis kommer Joshua Zirkzee ha en betydligt längre tid som Uniteds nummer 11!

Res med oss till Manchester!