Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Flytt nära för Scott / Fin helg för ungdomslagen / Dammatch inställd

Under söndagseftermiddagen kommer trovärdiga rykten som gör gällande att Manchester Uniteds mittfältare Scott McTominay flyttar till Napoli i Serie A. Vid sidan av transferryktena noterar vi att Uniteds ungdomslag tog fina skalper i helgen. Reservlaget vann mot Stoke City med 4-1 och juniorlaget besegrade Manchester City med 2-0 i seriepremiären.

Någon match blev det däremot inte för damerna idag, som skulle ha mött Liverpool på hemmaplan.

Nytt på Muss.se: Från herrlagets möte med Brighton & Hove Albion i lördags finns spelarbetyg, dagen efter, och bloggen att ta del av.

McTominay nära flytt till Italien

Scott McTominay har varit ryktenas man i United på senare tid. Det har spekulerats kring huruvida skotten har en framtid på Old Trafford eller inte.

Med största sannolikhet flyttar 27-åringen från England och till Italian. Närmare bestämt till Napoli, detta enligt den mycket trovärdiga David Ornstein på The Athletic.

Övergångssumman på €30 miljoner ska bägge klubbarna vara överens om. Tillkommer gör även en viss procent vid en eventuell vidareförsäljning.

United har ryktats vara intresserade av Paris Saint-Germains mittfältare Manuel Ugarte, och med McTominay ut innebär ju det högst troligt Ugarte in.

Dubbla segrar på ungdomssidan

Derbyseger i juniorernas premiär

Manchester Uniteds U18-lag tog emot Manchester City borta i säsongens första tävlingsmatch och vann med 2-0.

United, som är regerande mästare, åkte till andra sidan av stan och bjöd på en kontrollerad insats överlag. Första halvlek var dock jämn och chanser skapades åt bägge håll. Gabirele Biancheri hade Uniteds första läge efter ungefär en kvart, men 17-åringens avslut tog i gaveln.

Samme Biancheri skulle dock hitta rätt sida av nätet. Endast två minuter in i andra halvlek kombinerade Bendito Mantato och Tyler Fletcher på mittfältet, varpå den sistnämndes inspel hittade Biancheri i målområdet.

Det skulle inte dröja länge innan United hade dubblat sin ledning. Närmare bestämt tio minuter.

Den här gången var det Mantatos tur att skriva in sig i målprotokollet. Den mycket lovande 16-åringen hittade en bra yta i straffområdet och mötte Zachary Baumanns inspel med vänsterfoten och placerade bollen i bortre hörnet. Det första av många Mantato-mål den här säsongen, vågar jag utlova.

City hade ett par lägen att reducera efter en timmes spel men kom inte förbi William Murdock i Uniteds mål.

Jim Thwaites och Amir Ibragimov, som tillsammans med bland annat Mantato tillhör säsongens förstaårsjuniorer, blev inbytta i slutskedet av matchen och Thwaites serverade Biancheri som var nära att sätta sitt andra för dagen. Men det slutade alltså på ett för walesaren, som annars var inblandad i mycket av Uniteds offensiva spel.

Trygg trepoängare för reservlaget

Reservlaget tog sin första trepoängare för säsongen när Stoke hemmabesegrades med 4-1.

Efter en inledande förlust mot Arsenal och den sensationella vändningen i EFL Trophy mot Barnsley tidigare i veckan, fick Travis Binnion se sitt lag stå för en mer betryggande insats.

Till följd av bristande matchrapportering från Uniteds sida låter vi ändå konstatera att ytterforwarden Malachi Sharpe stod för en bra insats med två mål. 18-åringen såg till att United gick upp i en 2-1-ledning strax innan halvtid och han utökade sedan till 3-1 efter en dryg timmes spel.

Uniteds första mål gjordes av Jack Fletcher och det sista av Sam Mather.

Inställd match för damlaget

Idag, söndag, skulle Manchester Uniteds damlag ha spelat en träningsmatch mot Liverpool hemma på Carrington.

Någon match blir det emellertid inte. Anledningen är att Liverpool inte har tillräckligt med friska spelare i truppen. 

För supportrarnas skull kunde det kanske kvitta huruvida matchen hade blivit av eller inte, eftersom den skulle spelats bakom stängda dörrar…

Trio tillbaka på planen igen

Gabby George, Jess Simpson och Emma Watson råkade alla tre ut för korsbandsskador förra hösten och missade därmed hela säsongen som var. Glädjande nog är trion nu tillbaka i spel igen.

I en U21-match spelade alla tre och förhoppningsvis är de redo att ta sig an säsongen som stundar.

Res med oss till Manchester!