Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Liverpool 0-3
Total klasskillnad i varje aspekt

Det är en ny säsong men ingenting har visst förändrats i varken Manchester United eller Liverpool. Ett lag vet hur man spelar fotboll på hög nivå, ett har ingen aning vad de håller på med. Man kunde tro att Jurgen Klopps vita leende fortfarande spökade i Old Traffords vissna väggar då Liverpool förnedrar United igen.

Manchester United har inlett säsongen lika knackligt som vi vant oss vid. En lite turlig premiärseger mot Fulham följdes upp av en sur förlust mot Brighton, samma gamla vanliga. Liverpool å andra sidan har trots tränarbytet påbörjat säsongen lika starkt som under Jurgen Klopps ledning. När lagen nu klev ut på Old Trafford så kändes det inte direkt som att det ens var en ny säsong som gällde. Liverpools lag såg egentligen likadant ut och medans Erik ten Hag fått in några nya spelare så hade säsongsinledningen inte gett tecken på några förbättringar spelmässigt.

Anthony Taylor blåser igång matchen och Manchester United spelar faktiskt ganska bra, snabb fotboll. Liverpool hänger dock på, gör samma sak och har en boll över linjen som vinkas bort för offside. Under den andra halvlekens gång så blir det dock tydligare vilket det bättre fotbollslaget är och Liverpools press blir tillslut för mycket för en gammal Casemiro, som slarvigt tappar två bollar som leder till dubbel målning för gästerna. Arne Slot har fått ärva ett betydligt färdigare lag än det som Erik ten Hag fick när han kom till England, någonting som blev alltför tydligt ikväll.

I den andra halvleken så är det mer av detsamma som gäller. Liverpool är det mycket bättre laget och tar knappt ett kollektivt steg fel under hela matchen. United däremot tar många felsteg, felpassningar och felmottagningar. Klasskillnaden är total och när man tänkte och hoppades att Liverpools dominanta insatser på Old Trafford dog med Klopps farväl så tog man helt fel. Kobbie Mainoo tog över Casemiros roll som bolltappare på egen planhalva och Mohamed Salah sätter dit sitt rutinenliga mål på Old Trafford.

Efter 0-3 i baken så vaknar vi igen och borde faktiskt göra några kassar då Joshua Zirkzee är framme vid två tillfällen efter fina framspelningar från Marcus Rashford. Vår nya holländare hade dock inte sin bästa dag och chanserna missas brutalt. Efter vad som kändes som en evighet av miserabel sorglig fotboll från hemmalaget så blåser Anthony Taylor av en ny förnedring mot rivalen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 4

Chanslös på alla målen, inte ens i närheten att rädda någonting.

Noussair Mazraoui: 5

Mazraoui börjar bra men blir som resten av laget översprungen.

Matthijs de Ligt: 6

Utbytt 69. Bästa spelaren i United idag, det är såklart ingen stor bedrift men jag tycker ändå att De Ligt gör en godkänd startdebut trots tre insläppta. Vann nästan varje duell i första halvlek. Tror fortfarande inte att han är helt fit.

En startdebuterande De Ligt var en av de få som får godkänt idag.

Lisandro Martinez: 5

Slår några dåliga passningar i första halvlek vilket enkelt kunde lett till mål bakåt. Hängde inte riktigt med idag.

Diogo Dalot: 5

Börjar bra men spelar som vi alla vet på fel kant vilket påverkar hans spel framåt i banan på negativt sätt. Har det svårt med Salah vid ett flertal tillfällen.

Casemiro: 2

Utbytt 46. Den sämsta individuella insatsen man sett på längre. Jag brukar vara en som försvarar Casemiros förmåga att passa bollen framåt men idag så är han den direkta anledningen till två mål bakåt på grund av slarvigt spel med bollen och därför den stora anledningen till att vi tappar matchen. Måste bytas ut inför andra halvlek. Totalt helusel.

Kanske karriärens sämsta insats från Casemiro idag.

Kobbie Mainoo: 4

Ingen är immun mot kritik där man spelar för Manchester United. Mainoo såg svag och långsam ut på mittfältet idag. Tappar bollen som leder till 0-3 målet.

Bruno Fernandes: 3

Som kapten i Manchester United så har man ett speciellt ansvar att visa ledarskap, disciplin och kvalite. Idag så såg man inget av det.

Alejandro Garnacho: 4

Utbytt 69. Helt osynlig på högerkanten, blir nerlåst av alla försvarare han försöker utmana.

Marcus Rashford: 4

Så tråkigt som det må låta så var detta kanske en av Rashfords bästa prestationer sedan början av förra säsongen. Idag så slår han inte bara ett utan två fina inlägg som ska leda till mål. Förutom det så är det en spelare helt utan självförtroende och jag förstår inte varför han måste starta varje match.

Joshua Zirkzee: 3

Utbytt 86. Zirkzees startdebut blev en han snabbt vill glömma. Den nya holländaren hade inte många rätt idag, ser loj ut och missar två klara målchanser som måste sitta. Byts ut och får en tröstande klapp på axlarna från Ruud van Nistelrooy.

Toby Collyer: 6

Inbytt 46. Det var inget tacksamt läge att göra Premier League debut för Toby Collyer men 20 åringen kommer in och gör ett hyfsat jobb under omständigheterna.

Harry Maguire: 6

Inbytt 69. Kommer in i De Ligts ställe och gör inga misstag. Godkänd I guess.

Amad: 6

Inbytt 69. Gör ett energiskt inhopp och visar att han borde vara en given startspelare i Ten Hags lag.

Christian Eriksen: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 3

Erik ten Hag kan inte kontrollera att Casemiro trodde att han spelade för Liverpool, han kan inte heller kontrollera att våra spelare inte kan passa eller ta ner en boll. Han kan dock kontrollera vilka som spelar, spelsystemet och inställningen. Idag så fungerar det inte och det går inte att åka på ännu en förnedning mot sin största rival utan att åka på lite kritik. Favoritismen för vissa spelare måste få ett stopp.

Res med oss till Manchester!