Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
“Ten Hag saknar den där elden” / Newell skriver kontrakt / U21 spelar oavgjort

Dagens Unitedsvep kommer med Benni McCarthys kommentarer om Erik ten Hag. Vi kan också berätta att försvarstalangen Lucy Newell har skrivit på sitt första proffskontrakt med klubben. I övrigt så blev det kryss när U21 laget inledde sin PL International Cup kampanj.

Nytt på Muss.se: Vi laddar upp inför morgondagens Europa League match mot Porto med matchtruppen samt införartikel. FA har hävt avstängningen på Bruno Fernandes efter att spelaren blev felaktigt utvisad mot Tottenham. Vi passar på att gratta förra Unitedspelaren Willie Morgan på 80-årsdagen.

McCarthys kommentarer

Benni McCarthy var en del av Erik ten Hags tränarstab i två år men lämnade sin post i somras för att sikta på en tränarkarriär.

I en intervju med den portugisiska median ZEROZERO så pratade den förra Portoanfallaren om Erik ten Hag som tränare och vad som stoppar Manchester United från att utmana mer.

I modern fotboll tror jag att spelare vill se lite mer passion hos sin tränare. De måste känna att tränaren är med dem och villig att kämpa tillsammans med dem. Taktiskt känner jag att Erik ligger i topp. Han saknar lite av den där elden, den där passionen. Det är där vi skiljer oss åt, han och jag.

McCarthy ifrågasatte även standarden på träningplanen inom klubben, där han menade att vissa spelare inte gav allt de hade i träning, men att Bruno Fernandes och Diogo Dalot stod ut positivt på Carrington.

Om några av Manchester United-spelarna hade det som Bruno Fernandes och Diogo Dalot har hade det varit lättare att uppnå bra resultat. De tränade båda med otrolig koncentration och gav allt de hade. Några av de andra gjorde inte detsamma. Detta slutade med att det begränsade Uniteds framsteg, eftersom vissa spelare inte tränade med bästa förmåga.

Newell skriver kontrakt

Manchester Uniteds 18 årige försvarstalang Lucy Newell har skrivit på sitt första proffskontrakt med klubben.

Newell utnämdes till Women’s Academy Players’ Player of the Year för sina prestationer förra säsongen och spelaren har redan fått representera England på U19 nivå. Spelaren var även med och tränade med Marc Skinners A-lag under försäsongslägret på Marbella.

U21 spelar oavgjort

U21 laget gick igår kväll in i PL International Cup då de mötte tyska Hertha Berlin på Peninsula Stadium. Matchen slutade 1-1 efter att Hertha satt en kvitteringsstraff på tilläggstid. Hemmalagets mål gjordes av Zachary Baumann efter 64 minuters spel.

Res med oss till Manchester!