Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Collyer om nya erfarenheter / Oklart skadeläge / Davies lämnar United

I veckans avslutande nyhetssvep tar vi upp reaktioner från nattens match mot Arsenal och hör också vad Erik ten Hag hade att säga om skadeläget kring Leny Yoro och Rasmus Höjlund. I övrigt noterar vi att det kan bli ytterligare förstärkning på tränarfronten samt att Jayde Riviere och hennes kanadensiska landslag har fått tråkiga besked i OS. 

Nytt på Muss.se: Snackisar från nattens match mot Arsenal.

Reaktioner och skadeuppdatering från nattens match

United första match på amerikansk mark slutade alltså med en 2-1-förlust mot ligakonkurrenten Arsenal. Rasmus Höjlund gav United ledningen men Londonlaget vände och vann efter ett sent segermål. Oavsett resultat efter fulltid skulle dock en straffläggning äga rum, vilken United vann med 4-3.

Efter matchen fick vi höra både tränar- och spelarreaktioner. Uniteds unge mittfältare Toby Collyer, som startade bredvid Casemiro på mittfältet, menade att dessa matcher är värdefulla att spela och att de bygger erfarenhet, dessutom när motståndet är rättmätigt.

Även Erik ten Hag var nöjd med insatsen från sina spelare efter att ha pratat med Uniteds officiella kanaler efteråt. 

“Det var en bra värdemätare, för båda lagen, men i första halvlek tycker jag att vi är det bättre laget. Vi gör ett väldigt fint mål, en bra boll från Rashford fram till Höjlund som avslutar bra. Vi skapade fler bra chanser men sedan straffas vi av ett baklängesmål, som är offside.”

Gällande Höjlunds skadekänning, vad som såg ut att vara en någon typ av hamstringskada, säger Ten Hag:

“Det är för tidigt att säga än, vi får vänta ett dygn och förhoppningsvis vet vi mer då.”

Gällande Yoro indikerar nederländaren att man också är försiktigt optimistiska. 18-åringen såg ut att ha drabbats av en sträckning.

Ny tränarrekrytering på gång

I fredags stod det klart att svensken Andreas Georgson ansluter till Uniteds tränarstab.

Nu rapporteras det om en ny rekrytering. Enligt journalisten Alan Nixon (här återgivet av sajten The Deck), som bevakar de lägre divisionerna i England, är nu Blackpools tränare Michael Appleton aktuell för en tjänst i United.

Det ska i sådana fall handla om en roll där Appleton ser över de utlånade spelarna och rimligen följer upp deras situationer.

Appleton började sin spelarkarriär i United men gjorde aldrig någon tävlingsmatch i seniorsammanhang. Han lämnade United 1997 och har under sin tränarkarriär varit i klubbar som Portsmouth, Blackburn Rovers och Charlton Athletic.

48-åringen har dessutom arbetat med Uniteds nytillträdde sportchef Dan Ashworth i West Bromwich Albion.

Tråkig start på OS för Riviere

Jayde Riviere representerar Kanada i OS, som fick en bra start i öppningsmatchen mot Nya Zeeland. Kanada vann med 2-1 men något spel blev det inte för Riviere, som är skadad.

Och frågan är om det blir något spel alls för den 23-åriga ytterbacken. Det kanadensiska landslaget omgärdas nu av en smärre skandal, vilket har resulterat i sex minuspoäng i OS.

Anledningen? Förbundskaptenen Bev Priestman, tillsammans med två andra tränarkollegor, har vid flera tillfällen spionerat på motståndare med hjälp av drönare. Bland annat på sin senaste motståndare, Nya Zeeland.

Priestman och hennes kollegor stängs nu av i ett år från all fotboll av Fifa.

Kanada möter Frankrike ikväll.

Mayzee Davies lämnar United

Den 17-åriga walesiskan Mayzee Davies lämnar United efter en säsong. Ny adress blir Liverpool Feds, som har annonserat värvningen på sitt officiella konto.

Davies gjorde aldrig någon tävlingsmatch för United. Hon har däremot varit utlånad till just Liverpool Feds under en period av föregående säsong.

Liverpool Feds spelar i FA Women’s National League, motsvarande tredjedivisionen.

Vi önskar Mayzee Davies lycka till i sin nygamla klubb.

Res med oss till Manchester!