Snackisar efter Manchester United - Liverpool 0-3
Måltorka trots flera fina lägen

Det sista testet inför Community Shield och kommande säsongstart var av bästa möjliga art. Liverpool med nyfriserade Salah, Carvalho och Jota längst fram togs emot av en icke-ordinare röd backlinje.

Trots en pigg inledning igen och flera fina chanser framåt blev det Liverpool som vann klart med 3-0. Något smickrande siffror för rivalerna som dock visade större effektivitet.

Laget

Startelvan mot Liverpool innehöll få överraskningar. Onana i mål. Harry Maguire saknades av försiktighetsskäl och mittbacksparet skrevs således till Lindelöf och Evans. Ytterbackar Wan-Bissaka och Amass. Kanske skrämde inte försvarslinjen Liverpool-fansen på förhand, men intressant att se vad Amass kunde göra mot en spelare som Salah.

På mittfältet fick Toby Collyer åter förtroende och startade bredvid Casemiro som har visat en stigande form. Offensivt inga överraskningar. Kvartetten Rashford, Mount, Amad och Sancho är riktigt skarp på pappret och vi förväntade oss full fart. Inget att spara nu inför säsongsstart. Vi vet att Amad varit bäst men det var också läge att se mer av övriga.

Vi kan konstatera att David fick som han ville i vår införrapport då trion Amass, Collyer och Amad startade matchen.

Vad hände

United började hyfsat piggt och Amad fick ett sina favoritlägen redan efter dryga fyra minuter, men han fick inte till någon vidare träff på bollen. Strax därefter fick Mount ett bra läge assisterad av Collyer.

Liverpool såg stressat ut av Uniteds presspel, men så från ingenstans lurade Carvalho bort Casemiro i straffområdet och satte bollen kyligt lågt vid Onanas vänstra stolpe. Strax därefter la Casemiro en fin boll till fick Mount som nog borde gjort mål. Även Marcus Rashford fick en boll till skänks som borde ha förvaltats bättre. Ändå bra fart på Rashford överlag i första halvlek.

United fortsatte skapa chanser och var definitivt det bättre laget i första halvlek med ett Liverpool som gjorde fler misstag. I själva verket såg de flesta ganska pigga ut inklusive ungdomarna Collyer och Amass.

Marcus Rashford såg lite pånyttfödd ut i första halvlek.

Liverpool jämnade ut spelet och dominerade under sista kvarten. Det blev också Salah som orkestrerade utökningen till 2-0 (Curtis Jones). Möjligen lyste ungdomarnas knappa erfarenhet igenom just vid detta mål. Knappast rättvist men det gäller att förvalta chanserna framåt och inte ge spelare som Salah utrymme.

Det blev sedan en fin chans att reducera genom samspel mellan Amass-Collyer men Kelleher stod i vägen och tippade till hörna.

I andra halvlek fick vi se ungdomarna Rhys Bennet och Will Fish som mittbackspar. Scott McTominay gick in istället för Rashford. Första läget i andra halvlek skapas av Amad som ger Casemiro fint läge. Han avslutar dessvärre svagt. Överlag ser vi en slarvig Casemiro ge Liverpool flera konstringschanser.

Närmast en reducering under första kvarten är Scott McTominay. Efter 15 minuters spel fick vi se trion Antony, Eriksen och Ethan Whetley göra entré. Inget av bytena fick dock någon positiv effekt. Efter misstänkt offside blev det sedan Liverpool som ökade på ledningen till 3-0. Betydligt mer effektivitet hos motståndarna alltså.

United fortsatte dock skapa en del chanser. Jadon Sancho visade fin teknik men hade tight att komma loss till klara lägen. Även Casemiro och Fish med hyfsade chanser.

Liverpool gjorde också ett antal byten och spelet blev mer oberäkneligt. Vi fick tyvärr också se nyinbytte Will Fish gå ut skadad. Casemiro fick gå ned och spela mittback. In också med Maxi Oyedele, Sam Mather och Sam Murray som alla fick dryga 15 minuter att visa upp sig. Sista bytet blev James Scanlon som ersatte Wan-Bissaka som också utgick med skadekänning.

Det blev som sagt inte mycket till ordnat spel efter alla byten och några ytterligare mål fick vi inte se.

Positivt och negativt

Det mest positiva denna natt var utan tvekan att spelare som som vi har höga krav på börjar få fart i benen, såsom Rashford och Mount. Spelet överlag första halvtimmen gav mersmak. Jag tycker också vi såg hög potential i våra ungdomar även om den ringa erfarenheten lyser igenom hos några stundtals.

Det negativa är förstås att vi inte gör mål på de chanser som skapas. Att bli nollade i en match där vi skapar så pass många fina chanser är förstås underkänt. Liverpool tar vara på sina chanser även om ett par av målen var misstänkt offside. Negativt också att vi ser väldigt lite av en spelare som Antony, är han på väg bort?

Till sist kan vi konstatera att ytterligare spelare gick ut med misstänkta skador, det är förstås också illavarslande.