Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Tankar efter senaste matchen / semesterfirare återvänder / Ny damvärvning på gång

Vi inleder veckan med att blicka tillbaka på matchen mot Liverpool natten till söndagen och uppmärksammar vad Erik ten Hag hade att säga om dels prestationen, dels skadeläget. 

Den senaste rapporten från Manchester låter oss veta att ett gäng spelare återvänt från semester. Vidare uppges damlaget vara nära ett nyförvärv.

Nytt på Muss.se: Snackisar från mötet med Liverpool. En krönika med fokus på skadesituationen. Svenskan Anna Sandberg är damlaget senaste nyförvärv.

Matchtankar från Ten Hag

Det blev en klar 3-0-förlust för United mot Liverpool i försäsongens sista match.

United var stundtals bra men effektiviteten fanns inte. Erik ten Hag menar att det var blandade intryck, han ansåg framför allt att målen som United släpper till är lite för enkla, men belyser positiva delar i spelet.

Helheten av försäsongen ser han som något lärorikt och en plattform att stå på inför att tävlingssäsongen drar igång.

Nederländaren lyfter bland annat fram den unge vänsterbacken Harry Amass och hans potential, men understryker också att det är mycket kvar att lära för 17-åringen.

Skador i backlinjen

På det negativa kontot tvingas vi konstatera att skadeläget är illavarslande i backlinjen. Jonny Evans klev av till följd av sjukdom, Aaron Wan-Bissaka och Will Fish med skador, och Victor Lindelöf som en försiktighetsåtgärd.

Efter matchen sa Ten Hag att det är vänta och se vad som händer härnäst.

Spelare återvänder till Manchester – och letar form

Positivt är i alla fall att en del spelare nu återvänder från semestertider. Det gäller de som spelar landslagsturneringar som EM och Copa América.

Stämplat in på Carrington har Portugals duo Bruno Fernandes och Diogo Dalot gjort samt Alejandro Garnacho och Altay Bayindir.

Lisandro Martinez, Facundo Pellistri, Luke Shaw och Kobbie Mainoo återvände under måndagen.

”Vi vet var vi har alla rent formmässigt, så den här veckan gäller det att samla ihop alla,” säger Ten Hag till Uniteds kanaler.

En spelare som jobbar för att acklimatisera sig till den engelska fotbollen är nyförvärvet Joshua Zirkzee, som anslöt från Bologna tidigare i somras.

Ten säger att det kommer ta lite tid men att det finns täckning, i Rasmus Höjlunds frånvaro, på forwardsplatsen.

Jadon Sancho och Marcus Rashford är de främsta alternativen, men Fernandes nämns också. Ten Hag menar emellertid att Rashford helst föredrar att anfalla från vänsterkanten.

Nytt från damlaget

Från damlaget rapporterar vi om dubbla uttåg ur OS och att klubben närmar sig en ny värvning

Miyazawa och Riviere lämnar OS

Det är färdigspelat för Hinata Miyazawa och hennes japanska landslag i OS. I kvartsfinalen blev USA för svåra och vann med 1-0. Miyazawa blev inbytt i den 80 minuten.

Äventyret är också över för Kanada, där Jayde Riviere återfinns. Ytterbacken har dock inte spelat något i turneringen. Kanada åkte ut mot Tyskland på straffar efter att matchen slutat mållöst.

Mittfältare nära United

Vi stannar på det kanadensiska temat. Rapporter från bland annat The Guardian gör gällande att United är på väg att knyta åt sig mittfältaren Simi Awujo, som deltagit i OS för Kanada.

20-åringen kommer närmast från collegespel i USA, där hon har reprensenterat USC Trojans på University of Southern California.

Ett kontrakt med United uppges alltså vara nära förestående och skrivs i så fall på tre år.

Res med oss till Manchester!