Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Trollkarlen Martial till Aten / Old Trafford-utvärdering innan årets slut / Eriksen biter sig kvar

Dagens nyhetssvep innehåller en bekräftelse från AEK Athen att Anthony Martial är klar för klubben. Han benämns trollkarl på klubbens officiella twitter. Enligt uppgift anländer Martial till Aten under kvällen idag. Därutöver rapporterar vi bland annat om att arbetsgruppen som utvärderar Old Trafford ska vara klara med en rekommendation innan årets slut. 

Nytt på muss:se: De nya spelarna i damlaget , Spelarbetyg Barnsley, Dagen efter Barnsley

 

Trollkarlen Martial till Aten

AEK Athen har presenterat nyförvärvet Anthony Martial. Att döma av reklamen för den forne United-spelaren så tror grekerna mycket på honom. De beskriver nämligen ankomsten med uttrycket, “Trollkarlen kommer”. Det återstår väl att se huruvida Martial har några trollkonster kvar i kroppen efter tiden i Manchester. Martial, som lämnade som bosman under sommaren, gjorde totalt 90 mål på 317 matcher för United under åren 2015-2024. Han ska enligt uppgift bli Atens bäst betalde spelare någonsin så det finns lite att leva upp till.

 

 

Old Trafford-utvärdering innan årets slut

Den arbetsgrupp som arbetar med att se över Old Trafford och föreslå planer för framtiden ska vara klara innan decembers utgång rapporterar The Athletics Mark Critchley. I uppdraget ingår att ta fram en rekommendation om en renovering eller nybyggnation är bäst. Arkitektfirman Foster and Partners sägs vara de som ska ansvara för det övergripande projektet och omgivningen runt stadion. Designen av själv arenan ska dock inte ingå i deras uppdrag. Det kommer i ett senare skede.

Enligt rapporten ska också arbetsgruppen tillsammans med representanter för United och the Greater Manchester Combined Authority (GMCA) delta i kommande politiska diskussioner om hur området runt Old Trafford kan utvecklas . Sir Jim Ratcliffe har tidigare annonserat att det kan bli tal om att söka offentligt stöd även för själva arenan, men det tros bli svårare.

 

Eriksen biter sig kvar

Christian Eriksen har varit utsatt för rykten under sommarens transferfönster. Han ryktades bland annat till Anderlecht och Ajax men blev istället kvar och har nu inlett vad som kan bli hans sista år i klubben. Eriksen har fått mer speltid de senaste matcherna och har visat att han fortfarande är att räkna med. Eriksen själv att han skulle lämnat om han blivit tillsagd under sommaren men att det aldrig blev sådana samtal.

Om speltiden säger han själv att konkurrensen är hård, till exempel med ungdomarna Mainoo och Collyer som etablerar sig i laget. Han säger sig dock trivas bra i Manchester och att det är fullt fokus nu under säsongen. Om de senaste vinsterna säger Eriksen:

Det är bara två matcher och två segrar, det är vårt mål nu att behålla den här jämnheten, inte att göra mål varje match även om det skulle vara trevligt, bara att vinna matcherna och få en bra känsla inför varje match. Jag hoppas att vi fortsätter med det i helgen. En stor eloge till så många fans som kom en tisdagskväll, det var trevligt att se och känna.

 

Barnsleys tränare förbannad

Barnsleys tränare Darell Clarke var rejält förbannad på de egna spelarna efter förlusten igår. Han menar att det var ett uppvaknande för laget och att det måste se bättre ut än vad det gjorde. Han uttrycker att han kommer ge “dem” en örfil om de kallar Premier Leauge-spelare dåliga framöver. Clarke uttalade sig för Sky Sports efter matchen:

United är ett kvalitetslag. Men jag är verkligen besviken på vår prestation. Vi gjorde inte oss själva rättvisa. Inte en acceptabel prestation från oss. Jag vet att det är ett mycket, mycket bra lag, och det förstår jag. Men det är en enorm väckarklocka för mina spelare att inse hur det är att vara en mycket, mycket bra spelare.

Clarke sa även att han kommer ge spelarna en örfil om de kallar spelare i Premier Leauge dåliga när de ser en match, eftersom de var miltals ifrån motståndet igår.

Res med oss till Manchester!