United i landslagen
Varmt på bänkarna och överlag svala insatser på planen

Det blev en tämligen avslagen landslagsdag för många av Manchester Uniteds spelare. Joshua Zirkzee spelade i alla fall från start när Nederländerna tog emot Ungern på bortaplan. André Onanas Kamerun tog också en planenlig seger mot Kenya.

Backtrion Lisandro Martinez, Victor Lindelöf och Matthijs de Ligt skrapade tillsammans ihop till knappt en halvleks speltid. Det enda Unitedmålet stod 16-årige Louie Bradbury för.

Zirkzee utbytt och De Ligt inbytt

Nederländerna tog emot Ungern i Nations Leagues A-division och fick med sig 1-1 från Budapest.

Från start hos gästerna fanns Unitedforwarden Joshua Zirkzee och på bänken återfanns Matthijs de Ligt. Ingen av dem har haft någon direkt uppåtgående trend i United, och särskilt mycket verkar inte ha förändrats efter kvällens landslagsspel.

Zirkzee fick 76 minuter men rapporteras inte ha gjort något större avtryck, i en match som annars Nederländerna dominerade, enligt statistiken.

Det var dock hemmalaget som tog ledningen efter en halvtimmes spel och höll den fram till matchminut 83, då Denzel Dumfries nickade in kvitteringen. Bara ett par minuter innan hade De Ligt blivit inbytt. Tanken från Ronald Koemans håll var förmodligen att nyttja mittbackens längd och fysik när man jagade kvitteringsmål.

Nederländerna står just nu på fem poäng efter tre matcher och placerar sig på andra plats bakom Tyskland i gruppen.

Seger men ingen nolla för Onana

I kvalet till det afrikanska mästerskapet tog André Onanas Kamerun emot Kenya på hemmaplan och vann komfortabelt med 4-1.

Onana vaktade Kameruns mål och fick släppa ett förbi sig strax innan halvtid. Det målet innebar en reducering till 2-1, men bara någon minut senare gjorde Brentfords Bryan Mbeumo 3-1 och gav Kamerun lite andrum. Christian Bassogog gjorde 4-1 tio minuter in i andra halvlek.

Kamerun toppar gruppen på sju poäng efter tre matcher och möter härnäst Kenya igen, men på bortaplan.

Lindelöf inhoppare i svenskt tapp

För Sverige väntade den på förhand tuffaste uppgiften hittills i Nations League-spelet när Slovakien utgjorde motståndet på bortagräs.

Sverige var dock väldigt bra i första halvlek och utnyttjade chanserna som uppstod. Inom loppet av sju minuter stod det 2-0 till Sverige efter att Yasin Ayari och Ken Sema hittat nätet.

Men slovakerna skulle också få nätkänning i första halvlek, precis innan paus.

Förbundskaptenen för Sverige, Jon Dahl Tomasson bytte efter dryga timmen in Victor Lindelöf, som gjorde comeback efter en längre tids skadeuppehåll när United mötte Aston Villa i söndags.

30-åringen spelade hela andra halvlek på Villa Park, när United fick med sig ett kryss. Ikväll gick det dock tyngre. Slovakien var bättre i andra halvlek och tryckte på för en kvittering. Den kom i den 72 minuten när David Strelec gjorde sitt andra för kvällen.

Lindelöf, som hoppade in som högerback, hade det överlag svettigt och det märktes att han har en bit kvar till ordentlig matchform.

Bayindir värmde bänk

I Turkiets match mot Montenegro fick Altay Bayindir se hela föreställningen från bänken.

Den senaste tävlingsmatchen Bayindir spelade för det turkiska landslaget var i sommarens EM mot Portugal. En match som Turkiet förlorade med 3-0.

Ikväll fick den 26-årige målvakten se sin kollega Ugurcan Cakir vakta målet i turkarnas 1-0-seger.

Ingen speltid för Martinez

Det blev ingen speltid för Lisandro Martinez när Argentina spelade 1-1 mot Venezuela i VM-kvalet sent på torsdagskvällen.

Något konkret skäl till varför mittbacken inte spelade har inte rapporterats, så troligtvis har den argentinske förbundskaptenen Lionel Scaloni inte varit imponerad av 26-åringens insatser i United på sistone.

Mittbackskollegan Nicolas Otamendi gjorde Argentinas mål i matchen.

Skadad (?) Amass inbytt i förlust

Ungdomsspelaren Harry Amass är iväg med Englands U18-landslag på Marbella och spelar en träningsturnering, där man tidigare idag mötte Sverige och förlorade med 2-0.

17-årige Amass, som spelar vänsterback, blev inbytt med cirka 20 minuter kvar av matchen, trots att han rapporteras ha en vadskada (av lättare slag). Uppgifterna är inte bekräftade från varken United eller England, men Amass ska ha fått en känning i reservlagsmatchen mot Liverpool i helgen, så allt står nog inte helt rätt till.

England spelar på måndag igen. Återstår att se hur läget är då för Amass.