Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The Magic of the Cup

Embed from Getty Images
Lennart Johansson har förstås bidragit till att vattna ur betydelsen, liksom det engelska förbundet självt. Med Champions League och alla stålar som följt med det och Uniteds beslut att dissa cupen 99/00 för en semester i Sydamerika så är det klart att det i dag, 2014, inte är lika eftertraktat att ta trapporna uppför (nya) Wembley.
Men för mig finns magin kvar. Kanske för att vi inte vunnit turneringen på tio år och inte ens varit i final på åtta. Och det är inget annat än beklämmande då Stoke, Portsmouth, Hull och Wigan har varit där under tiden! Under 80-talet var vi i final 2 gånger, under 90-talet 5 och under 00-talet 3. Men 2010-talet är helt blankt och det är förskräckligt och måste ställas till rätta. Därför tar jag för givet att Louis van Gaal inte gör misstaget han gjorde mot MK Dons och behandlade en av tre chanser till en buckla som den vore rabiessmittad. I morgon vill jag inte se några Powells och Andersons och Janko även om motståndet ligger sist i League One – efter att ha ramlat ur Championship i våras samtidigt som man satte rekord i sin högsta placering i det engelska ligasystemet – och misslyckats med att göra mål i fem av sina fem senaste ligamatcher på Huish Park så ska det tas på allvar. Eventuella fuckups undanbedes jävligt bestämt.
Min tombola, som givetvis, givetvis, inte innehåller någon trebackslinje:

DDG

Rafael – Smalling – McNair – Shaw

Carrick – Herrera – Pereira

Januzaj

Wilson – Rooney

Alternativet är 3-5-2, kryss och omspel på Old Trafford.

* Här ser Gary, hemmamanagern, fram emot matchen och det är så där härligt lokalklubbsfilmat som det kan bli med något slags nyckelhål vid hans öra rakt igenom:

* Några enastående cupminnen i ingen särskild ordning:
* Solskjaer mot Liverpool 1999.

* Cantona mot Liverpool.

* Ryan mot Arsenal.

* Hughes mot Oldham.

* 5-0 mot Chelsea 1998.
Favoritögonblicket här är när Andy Cole fullkomligt skiter i att passa Sheringham och i stället tar det svårare alternativet, men ändå sätter 3-0. Man ser verkligen lyckan i Edwards ögon efter målet.