Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

West Ham it is

Big Sams pojkar är inte i form. 2015 har sett en ynka vinst på senaste sex ligamatcherna och en resa nedåt i tabellen. En resa som gärna får fortsätta i helgen då Samuel får besök av Nederländernas finest.
West Ham var under någon eller några säsonger ett pyttelitet bogey team, men nu har vi faktiskt inte torskat där sedan december 2007 då Ferdinand junior och Matt Upson vände på matchen sista tio. Det är tyvärr någonting som mycket väl skulle kunna upprepas, då dagens Manchester United är marginellt mer oförutsägbart – på ett negativt sätt – än det lag som skulle vinna dubbeln våren efter senaste förlusten på Upton Park.
United, meanwhile, är alltid i någon slags form. Dock oklart vilken, men oavsett skönspel eller inte så radar laget varken upp segrar eller förluster. Man spelar helt enkelt som ett lag som bör sluta runt platserna 4-6 i ligan, vilket vi med stor sannolikhet kommer att göra om ingenting drastiskt händer under våren. Som att andra lag i närheten råkar gå långt i Champions League eller får skador på nyckelspelare.
Med en skadefri trupp – med undantag för de som gör illa sig i dag och i morgon, samt Michael Carrick – är den enorma frågan inför söndagen helt enkelt: Återgår Den Envise till 5-3-2 nu? Är han så lömsk efter två raka treor utan den taktiken?
Jag tror tyvärr det. Jag tror att han återgår till sin pragmatiska hållning med skademinimering när det vankas hyfsat tufft motstånd på bortaplan. Som han själv sa på presskonferensen i dag:
“Jag tycker det (att vi spelar Unitedfotboll). Det handlar inte om kantspel eller inte eller tre eller fyra därbak, men det handlar om en attackerande stil”.
Tycker han att United har det så lär det bli fivethreetwo to go on Sunday.
Men jag vill så klart ändå se en 4-4-2-ish uppställning och då allra, allra, allra, allra, helst med de här grabbarna:

DDG

Rafael – Smalling – Jones – Rojo

Blind – Herrera

Rooney – Di Maria

Falcao – Wilson

Med 5-3-2 och Louis van Gaals mask på mig tar jag ut det här:

DDG

Valencia – Smalling – Jones – Rojo – Young

BlindFellainiRooney

RvP – Di Maria

Jag fetade namnen på de spelare som är givna starters. Av övriga är det nästan hundra på RvP och Jones (som dock lika gärna kan vara noll efter dagens och morgondagens träningar). Rafaels tid är kommen, jag utgår kallt från att han säljs i sommar, men kanske, kanske vågar han fortsätta med McNair som hb. I alla fall om man ska tolka dagens uttalande:

“Maybe he can be the right-back of Manchester United for the next 10 years.”

West Ham är lagom bra, ligger lagom högt upp i tabellen vilket gör det till en perfekt match för att se vartåt United tänker lägga ribban för våren. Trots att det nästan är 60 matcher sedan senast så går jag all in på 3-2. Till något av lagen.

* Big Sam förfogar, hör och häpna, över en trupp som är mer sargad än Manchesters:

“I’ve had to bring a list of the injuries with me. James Collins, Winston Reid, Guy Demel, Diego Poyet, Doneil Henry and Andy Carroll lie in our medical room at the moment.” sa han vid dagens presskonferens.
* Jag har suttit och researchat lite de senaste dagarna angående Uniteds tappade spelare sedan 2011 och det kommer ett inlägg om det inom kort. Klart är i alla fall att vi i och med Fletchers flytt är uppe i över 5000 “förlorade” matcher i rutin sedan Gary Neville spelade på The Hawthorns och satt på muggen och insåg att loppet var kört.
5000!!!
* 6 februari är och kommer för alltid förknippat med The Flowers of Manchester sedan den där ödesdigra Münchenvinterdagen för 57 år sedan.

Lest we forget.

Skärmavbild 2015-02-06 kl. 16.31.17