Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lololol :)

Embed from Getty Images
Man vet vad man får när man ser Manchester United. Det ska dom ha credd för. Det må vara lite olika spelsystem, backlinjer och manskap, men det är konsekvent lika stentrist, idéfattigt, skadefyllt och förlustfritt i princip varje gång. Nu är det som att samma match spelas om och om igen, som om det fastnat i någon slags science-fiction-tidsloop.
Har vi egentligen haft någon riktig wow-känsla över United sedan spelet som kulminerade med Angel Di Marias delikata avslut på King Power Stadium i Leicester? Ja, kanske första halvlek på White Hart Lane, men i övrigt är det nästan omöjligt att hitta längre perioder där man tänkt “det här är på rätt väg, det här är mitt United”.
Och ändå är det här ett lag som har 1 förlust på 18 senaste matcherna och är i högsta grad med i kampen om tredjeplatsen i ligan.
Glädjen, frustrationen och förvåningen går förbryllat hand i hand.
Fantastiskt roligt:

  • Chris Smallings två mål. Efter derbyutvisningen senast var han inte en av de högst hållna Unitedspelarna i dagens stall. Men han har spelat upp sig oväntat bra sedan dess och hade egentligen bara oturen att ha en tränare som är besatt av höger-vänster i mittbacksparet som stoppade en start i dag. Unnar honom detta (speciellt med tanke på hur han såg ut i defensiven i kväll). Minns inte senaste en försvarare gjorde två mål i United i en tävlingsmatch. Måste vi gå tillbaka till Silvestre?
  • Straffsparkar tillbaka! Första sedan april! Tjoho! Hade hoppats att Smalling skulle fått förtroendet, men det var i ärlighetens namn inte riktigt läge för det.

Kan få ta plats i kolumnen ”godkänd”:

  • Angel Di Maria. Det här var kanske inte en 600+-miljonerinsats, men argentinaren har ju fart under fötterna i alla fall. Och bidrog med två assists.
  • Adnan Januzaj, i portioner. Tyvärr var det för det mesta så att han var omringad av fem-sex Burnleyspelare och inte så många medspelare när han väl bestämde sig för att utmana. Gillar intentionerna i alla fall och han var nära att få säsongens första poäng i slutet. Januzaj och Di Maria utmanade tillsammans 21 gånger. Lika många gånger som övriga spelare på planen tillsammans!
  • David De Gea, så klart, det förstod ni. Skulle ha fått en plats i ”mer än godkänd” om jag hade haft någon.
  • Ander Herrera. Han kom inte in som en frälsare, han gjorde ingen monstermatch, men han visade exakt vad han är bra på: Rörelse, passning, snabb rörelse, mottagning, rörelse. Allt det där Louis van Gaal inte verkar vilja se.
  • Paddy McNairs skottfot (!) och hans andra halvlek. Togs säkert ut för sin offensiva förmåga – något Antonio Valencia numera bara hör talas om, men inte längre kan utföra – och fixade hörnan som ledde till 1-0.

Illa:

  • Radamel Falcaos insats. Inte lika katastrofal som man skulle kunna tro om man bara läste ”betygen” på sociala medier, men det var 73 minuter som sammanfattade hans tid i Manchester på ett talande sätt. Trög, felpassande, inget samarbete med RvP och tog sig inte till en enda målchans. Ser verkligen ingen logik i att lägga upp 500 miljoner för honom i sommar.
  • Chris Smallings defensiva arbete. Han blev väl kanske så uppspelt över sin offensiv att han tänkte att det inte var läge att vara fullkomlig?
  • Robin van Persie var inte mycket hetare än sin anfallskollega. Häpnadsväckande nog var Danny Ings planens bäste forward.

Bedrövligt:

  • Uniteds första 60 minuter var hemska. Riktigt hemska. Sällan har United mött ett bottenlag och varit så oförtjänt i ledningen efter en halvlek som i kväll. Det var på gränsen till pinsamt att se United rejects som Keane och Jones vara delar i ett lag som spelade ut mesta mästarna på Old Trafford. Men så var det faktiskt. 45-28 passningar rätt på offensiv tredjedel i första halvlek till Burnleys fördel var sanslöst märkligt att se.
  • Jonathan Evans genomgår en fullständigt bedrövlig säsong. Hade han haft en Valenciavänsterfot hade han inte startat i dag och kanske hade det varit lika bra. Fast å andra sidan hade han då fått göra ett inhopp …
  • Skadorna tillbaka! Tack och lov verkade ingen av dem särskilt allvarlig så åtminstone Blind borde kunna vara tillbaka på måndag.
  • Paul Scholes kritiserade i dag (eller i går?) Uniteds anfallsspelare, ”oavsett vilka som spelat har de varit för dåliga”, och i dag var inget undantag. Förutom RvP:s straffspark hade ingen Unitedanfallare ett enda avslut på mål. En situation upplevde jag som talande: En omställning i andra halvlek, Di Maria och Januzaj i full fart. Ingen anfallare i mitten, varken Falcao eller RvP, lyckade ha tillräckligt hög fart för att hänga med så anfallet dog ut …

Sist:

  • Man kanske får bita i det sura äpplet, ta av sig supportertröjan och se det här helt pragmatiskt. Louis van Gaal har fått i uppdrag att ta United till Champions League och han tänker göra det på sitt sätt, oavsett vad fansen säger. Ungefär som att jag kan skriva här så länge mina chefer är nöjda med det jag skriver, oavsett vad ni läsare tycker. Men visst är det svårt?
  • Burnleys bortaställ?!
  • Jag noterade att United tog hem samtliga spelare vid Burnleys hörnor i första halvlek. Det var någonting United gjorde kontinuerligt under Moyes, men jag kan inte minnas att van Gaal använt samma princip. Har han det?