Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Palace it fucking is

Embed from Getty Images
Så, ingen Michael Carrick. Då vet vi vad vi inte ska skylla på vid ett poängtapp på Selhurst Park. Det är hög tid för Louis van Gaal att plocka fram plan D. Plan A var 5-backslinje, plan B var Michael Carrick, plan C Marouane Fellaini men vi har fortfarande inte sett något alternativ när ingen av de tre nämnda fungerar eller finns tillgängliga.
När Chelsea, Everton och WBA turats om att backa hem och hålla nollan mot Europas för närvarande mest impotenta anfall sett till lönecheckar är det inte läge att låta Palace göra samma sak. Inte bara för att Liverpool – som mycket väl kan ta alla tre poäng mot ett redan semesterfirande Chelsea – kan komma within en poäng, utan för att det vore skamligt. Fyra raka förluster, kryddat med ytterligare en mållös match, skulle göra mig … mållös. Skulle det otänkbara inträffa och Liverpool gå förbi (det är otänkbart, men det har kryllat av otänkbara händelser i anslutning till substantivet Manchester United de senaste åren att jag tar med det som ett alternativ ändå) är det ett monumentalt fiasko.
Det ska dock inte kunna ske. Så lågt under ytan kan inte ens det här ofärdiga skeppet sjunka innan det ger sig ut på jakt efter de topputrustade kryssningsfartygen nästa säsong. Wilfried Zaha vs Ángel Di María ska inte behöva vara en match i matchen man ens behöver funderar på utgången av innan avspark.
Ställer Louis van Gaal ut något i stil med detta är jag inte orolig för att vi lämnar London med mindre än en poäng:

DDG

Valencia – Smalling – Jones – Shaw

Mata – Herrera – Pereira (ain’t gonna happen/Blind) – Di Maria

Rooney – RvP

För offensivt? För lite balans? Skit i balansen om Palace nu tänker köra Chelsea-Everton-WBA-vinkeln. Blir det så är det bara att trycka in så mycket offensiv kraft och kunnande som det bara går att uppbåda.

I en vanlig värld hade vi utan att riskera att kallas övermodiga lätt kunnat förvänta oss minst fem poäng på tre matcher mot Palace, Arsenal och Hull. Jag tror också att vi fixar just fem i gammal klassisk Lasse Falk-anda, 1-3-1. Kanske är det just Lasse Falk som Louis van Gaal ska ringa för att höra sig för om hur man ställer ut ett trist, vinnande och effektivt idrottslag på planen.
Men jag tror nog att Louis van Gaal har full tilltro till sig själv. Det är bara att hoppas att han lyssnar till sina sidekicks eventuella och förhoppningsvis påhittiga råd tillräckligt.
* Palace har fått en revival under den självgode Pardew, men det har sett bra mycket stabilare ut på bortaplan för Londonlaget. De har vunnit lika många matcher på hemmaplan som United på bortaplan.
Ingen fyrverkerimotiverande statistik alltså.
* Mourinho är så pass gammal i gamet att ha har full koll på att han ska uttrycka “vi ska göra allt vi kan av respekt för de andra lagen”-kortet. Och visst innebär det en viss stolthet att spela sin första match efter att ha korats som mästare, men det spelar antagligen ingen roll för spelarnas undermedvetna inställning. Matic, Terry & co. kan inte låta bli att känna att mötet med Liverpool är meningslöst. 
* Van Gaals utspel om att Depayvärvningen tar fokus från uppladdningen till Palacematchen var i mina ögon ytterligare ett märkligt utspel från en komplicerad man. Är det någon som ens hade tänkt den tanken innan han dryftade den? Inte jag i alla fall.
* En del hallaballo om att Memphis köpt en ny Merca till sin morsa i dagens engelska press. Fint så klart, men inte sett någon nämna att det var TRETTON VECKOR sedan han la upp filmen på Insta. Det skulle ju förstöra vinkeln att han överraskat henne som ett sätt att fira den kommande flytten till Manchester.