Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss spelarbetyg 2013/14: Anfallare

För femte året i rad har det blivit dags för Muss redaktion att betygsätta Manchester Uniteds spelares insatser under den gångna säsongen. I denna den fjärde och sista delen tittar vi på våra anfallare.

Vi redovisar totalt tre olika betyg på varje spelare. Dels betyget från den som kommenterar den aktuella spelaren (det är den stora, fina, siffran), dels redaktionens medelbetyg (det hittar ni efter texten ”Redaktionen:”) och dels det medelbetyg spelaren fått i de matchvisa spelarbetyg vi har skrivit under säsongen (vilket hittas efter texten ”Matchbetyg:”). Gränsen för att betygsättas är satt till 1000 minuters speltid.

Tidigare säsongers spelarbetyg hittas genom att följa den här länken.

I juryn: Mikael Krekula (MK), Simon Sani (SS), David Selini (DS), Anton Söderpalm (AS) och Mikael Österdahl (MÖ).

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Då lägre betyg än 4 för första gången faktiskt var aktuella definierade vi även de lägre betygen, där 1 innebär att spelaren aktivt arbetar för motståndarlaget, 2 innebär att spelaren gjorde mer skada än nytta men att han gjorde det utan avsikt och 3 är hopplöst usel.

10. Wayne Rooney7
37 (3) matcher, 19 mål, 22 assist. Uniteds bäste målskytt i ligan med 17 fullträffar och hade också flest antal assist, nämligen 10 stycken i ligan. Trots en poängmässigt stark säsong så finns det mer att hämta spelmässigt. Framtiden känns ganska oviss för Rooney. Kanske har han redan peakat, som vissa påstått, kanske inte. I slutändan är det ändå en godkänd säsong av anfallaren. Det blir extremt intressant att se vilken roll han får under van Gaal. [DS]
Redaktionen: 6,6 Matchbetyg: 7,12
14. Javier Hernandez5,5
12 (23) matcher, 9 mål, 4 assist. Javier Hernandez är en pålitlig målskytt men han är en medioker fotbollsspelare. Han har förvisso förbättrat sig i spelet utanför straffområdet men han är inte tillräckligt bra för att ensam leda Uniteds anfall, framför allt inte i ett system med en toppforward. Som backup och impactspelare fyller han fortfarande en funktion. Mycket tyder dock på att det här var hans sista säsong i United. För Uniteds del påverkar det nog inte så mycket om han lämnar, vi har tillräckligt med kvalitet i anfallet ändå. [MÖ]
Redaktionen: 5,3 Matchbetyg: 6,14
19. Danny Welbeck6,5
24 (12) matcher, 10 mål, 5 assist. Manchesterpojken Welbeck är en av få som faktiskt gjort en bra säsong i United. Lite under radarn. Fortfarande ouppskattad av många egna fans samt av motståndarfans. Kritiken är att Welbeck gör för lite mål, men kollar man statistiken när väl Welbeck fått spela som striker och inte som någon yttermittfältare så är hans målsnitt väldigt bra. Faktum är att Welbeck hela tiden levererat när han fått spela som striker. Men givetvis är det så att Welbeck också missat mycket, men det är han knappast ensam om. Nu tar rykten fart om att Welbeck kan tänka sig att lämna, men det vill vi naturligtvis inte veta av. Welbeck är en sevärd spelare som vi naturligtvis vill njuta av även nästa säsong och många säsonger till. [MK]
Redaktionen: 6,5 Matchbetyg: 6,45
20. Robin van Persie6
23 (5) matcher, 18 mål, 4 assist. Van Persie inledde sin Unitedkarriär med att skjuta ligatiteln till klubben. Relativt den nivå han höll säsongen 2012/13 var hans insatser säsongen 2013/14 en stor besvikelse. Notabelt är dock att han den här säsongen behövde 116 minuter per mål, att jämföra med 123 minuter förra säsongen. Förra säsongen bidrog han dock i mycket utsträckning i spelet, vilket inte minst visas av att fjorton assist blev fyra. Till viss del försvaras hans försämrade nivå av att han hade skadeproblem. När han är i slag, som mot Swansea i premiären och mot Olympiacos är han en av världens bästa anfallare. [MÖ]
Redaktionen: 6,2 Matchbetyg: 6,30
47. James Wilsonn/a
1 (0) matcher, 2 mål, 0 assist. Slog igenom stort den här säsongen när han gjorde mål för U18-, 19, U21 och a-laget. Wilson började i U18-laget men blev snabbt uppflyttad till U21 där han fortsatte målproduktionen. Wilson är en klinisk avslutare och tar allt som oftast chansen när han får den. De som följt honom under åren blev sannolikt inte förvånade när han gjorde två mål i sin debutmatch. Mer oroande är att Wilson har haft en del skadeproblem men det är kanske just det som gör honom till en riktig Unitedspelare. [MK]
Redaktionen: n/a Matchbetyg: 8

Muss spelarbetyg 2013/14: målvakter och manager | försvarare | mittfältare